To je to što me zanima!

'Crveni fićo' mora na obnovu nakon samo četiri mjeseca

Fiću će obnoviti, dodatno zaštititi i vratiti na tenk T55 najkasnije za desetak dana, rekao je osječki gradonačelnik Bubalo. Kaže da će postaviti i nadzorne kamere
Vidi originalni članak

Niti četiri mjeseca nakon što su ga pompozno suprotstavili tenku JNA na križanju Vukovarske i Trpimirove ulice u Osijeku, legendarnog "crvenog fiću" u srijedu su odvezli na popravak. "Crvenom fići" su potpuno ulupljeni i uništeni krov i hauba te ga se moralo odvesti na popravak koji će, procjenjuje se, koštati oko 5.000 kuna.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo je simbolično tijekom uklanjanja "crvenog fiće" s tenka svima koji su skakali po tom legendarnom automobilu i oštetili ga dodijelio – crveni karton.

- Poručujem svima da treba skakati po tenku, a ne po 'fići'! Dvadeseta je obljetnica ove godine od nemilog događaja i slike gaženja 'crvenog fiće' koja je obišla svijet i želimo da instalacija, koja podsjeća na taj događaj, što duže traje. Iskreno, žalim zbog uništavanja 'crvenog fiće', ali mislio sam da će djeca 'fiću' još žešće pokidati - rekao je Bubalo.

Miljenko Kolobarić, predsjednik osječke Hvidre, najavio je da će se sljedeći mjesec kod umjetničke instalacije "Crveni fićo gazi tenk" postaviti videonadzor. 

Idi na 24sata

Komentari 55

  • MIMO_1 27.10.2011.

    Za 5 tisuca kuna se cjeli kupi. Opet bu uskok imal posla.

  • 11 BILI 27.10.2011.

    generacije koje dolaze iza nas svu sve gluplje i gluplje...ne samo kod nas tako je u cilom svitu. nece srbi srusit spomenik nakazi od covika cica drazi. mi nase heroje ili zatvorimo ili im srusimo podignute spomenike....francetic,budak itd. itd.

  • user_68097 27.10.2011.

    Kako će djeca koja uniištavaju imati osjećaja za simbole domovinskog rata kada ni njihovi roditelji nemaju taj osjećaj.Rješenje je novčano kazniti roditele pa se djeca možda osvijeste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare