To je to što me zanima!

Čudnovato otkriće: Ubili pumu koja je imala zube na vrhu čela

SAD: Jedna mogućnost je da se radi o sijamskom blizancu koji je umro još u maternici, što se rijetko događa, dok je druga opcija jedna vrsta rijetkog tumora
Vidi originalni članak

Lovac u američkoj saveznoj državi Idaho jako se iznenadio kada je vidio da puma koju je ubio ima u potpunosti formirane zube koji su joj izrasli na čelu. Njegovom čuđenju pridružili su se i drugi, čak i biolozi koji proučavaju divljinu.

Kako navode iz Ministarstva za lov i ribolov savezne države Idaho, jedna mogućnost je da se radi o sijamskom blizancu koji je umro još u maternici, što se rijetko događa, dok je druga opcija neka vrsta tumora. Riječ je o tumoru naziva teratoma koji sadrži zube, dlaku, kosti, pa čak i oči. Ovaj oblik tumora je također vrlo rijedak, ali se znao dogoditi kod pasa i konja.

- Nikad nismo vidjeli ništa slično. Radi se o veoma značajnom otkriću - izjavili su iz Ministarstva.

Newser piše da je nalog za ulov pume izdan nakon što je napala i ubila jednog psa u gradu Weston.

Nako što ju je lovac ubio, prema zakonu, morao ju je predati državnom inspektoru koji zatim potvrđuje da je ubojstvo životinje bilo legalno te se uzima njezin zub kako bi se ustanovila starost pume. 

No, sada nije jasno hoće li se ustanoviti točan uzrok ove deformacije na puminoj glavi. Naime, biolozi nisu u potpunosti pregledali životinju, a od lovca, pak, nije zatraženo da preda njezino tijelo. S druge strane, on je već najavio da pumu planira preparirati. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • moderatoristine 13.01.2016.

    Na žalost, znanstvenici su zaboravili (ili namjerno izostavili) neke stvari, prva je konstantno povećanje radijacije zahvaljujući nisu nuklearnih testova, počevši od ekocida na Bikinima do nuklearne katastrofe u Fukushimi koju možemo zahvaliti Tohokuu, opasnom i devastirajućim prirodnom fenomenu koji će s vremenom postati sve češći i razorniji zahvaljujući sve većoj seizmičkoj nestabilnosti planete. Ne tako davne 2009. podmorska vulkanska erupcija uz otočje Tonga je označila početak sve burnijih seizmičkih događanja na našoj planeti koja je uglavnom prekrivena morima.U posljednjih nekoliko godina podmorske vulkanske erupcije su se udvostručile, a seizmološki poremećaji u takozvanom “vatrenom prstenu” su se povećale za nekoliko desetina puta.Fukushima je do danas uzrokovala i smanjenje populacije morskih sisavaca, a srazmjeri tragedije koja će se u budućim godinama povećati, jer radijacija još uvijek curi iz uništene nuklearke, je najbolje vidljiva u priobalju Aljaske i Kalifornije, gdje umiru ribe, tuljani, morski slonovi i ptice.

  • LtHubertGruber 13.01.2016.

    Ja mislim da je njoj metak malo preselio zube pa to sada izgleda zanimljivo (fali koja slika iz druge perspektive). U svakom slučaju jadna životinja...

  • SPALATINO 13.01.2016.

    Otkad ovo nisan pročita

Komentiraj...
Vidi sve komentare