To je to što me zanima!

Čudo: Bebu izvukli živu iz pakla gorućeg zrakoplova!

Tragedija u Madridu: Javili su se ljudi koji su za dlaku izbjegli smrt. Nesreću aviona preživjelo je troje djece, a čak 153 putnika je poginulo...
Vidi originalni članak

Žena koju su mediji identificirali samo kao Lilit čekala je u zračnoj luci Las Palmas na Kanarskim otocima da zrakoplov sleti. U njemu je trebalo biti njezino dvoje djece (13 i 14). Čula je za nesreću i s užasom očekivala najgore. Čekala je s rodbinom ostalih putnika na vijesti o preživjelima. Tada su joj novinari rekli da su njezina kći Clara i sin Enrique uhvatili drugi let za Kanarske otoke. Od olakšanja se srušila na pod i plakala. I žena imenom Goretti je htjela poletjeti upravo tim avionom. Namjeravala je kupiti kartu, no u zadnjoj sekundi je primijetila jeftiniji let.
- Osjećam se kao da sam se ponovno rodila. Već sam kliknula mišem na taj let na internetu, no odustala sam jer sam našla let koji je bio deset eura jeftiniji - rekla je Goretti.
Otac ju je upravo dovezao na njezin terminal. Na nebu je ugledala vatrenu kuglu. Drugog putnika, Rafaela, na šalteru su odbili jer više nije bilo mjesta u avionu, a mladić Hector i njegova djevojka zakasnili su na let samo tri minute.
Iako se isprva mislilo da su pad zrakoplova preživjele dvije bebe, španjolska televizija objavila je da su spasioci pronašli tijelo jedne od njih. Još troje djece je čudom preživjelo pad zrakoplova u Madridu. Dječak Alfredo Jesus Acosta Mendiola (8) i djevojčica Maria (11) imaju slomljene noge, a dječak (6) ima teške ozljede glave. Maleni Alfredo zatražio je pomoć od djelatnice zrakoplova Marie.
- Bio je vrlo sabran. Požalio se da ga boli, ali je bio najviše zabrinut za svoje roditelje. Curica Maria je stalno tražila svoju majku Amayu.
Od 19 preživjelih četvero je u kritičnom stanju, 12 je teško ozlijeđeno, troje je stabilno, a dvoje ima lakše ozljede. Većina pati od opeklina drugog i trećeg stupnja. Svi preživjeli pronađeni su u obližnjem klancu. Uspjeli su identificirati tek 14 od 153 žrtve. Španjolska je proglasila trodnevnu žalost. Sve što su istražitelji do sada uspjeli utvrditi jest da se lijevi motor zrakoplova zapalio zbog čega je avion krenuo udesno prije no što se prepolovio udarivši o tlo. Uzrok zapaljenja motora tek trebaju utvrditi. Ovo je najteža zrakoplovna nesreća u Španjolskoj od 1983. Tada se Boeing 747 srušio kraj Madrida, a poginulo je 181 čovjek. U najstrašnijoj avionskoj nesreći u toj zemlji 1977. sudarila su se dva Boeinga 747. Umrlo je 583 ljudi. U blizini Bilbaoa poginulo je 148 putnika u nesreći Boinga 727. U avionima koje je proizvela tvrtka Mcdonnell Douglas do sada je poginulo čak 976 ljudi.

LIJEČNICA PREŽIVJELA PAD AVIONA

Ligia Palomino Riveros je liječnica i jedna od putnica koja je imala sreće i preživjela nesreću zrakoplova.
- Pilot se ispričao što kasnimo u poljetanju zbog tehničkih problema. Napokon smo krenuli. Odjednom se čula čudan zvuk, neka buka. Uhvatila sam svog partnera Josepha za ruku i pogledom potražila njegovu sestru Gemu koja je sjedila nekoliko redova ispred nas. Sve se zacrnilo - priča Ligia Palomino Riveros, Tad je ostala bez svijesti. Probudio ju je zvuk eksplozije. Spremnici za gorivo su eksplodirali i pretvorili se u vatrenu kuglu, priča Ligia. Okrenula se u potrazi za Joseom. Kraj sebe je ugledala pocrnjeno tijelo bez kože. Uspjela ga je okrenuti. Odahnula je kad je shvatila da to nije on. Oko nje su na tlu uokolo ležala razbacana tijela. Kao liječnica, željela im je pomoći, no kako nije uspjela ustati dva, tri puta, shvatila je da joj je slomljena noga. U to su stigle ekipe hitne pomoći. Kolege liječnici su je prepoznali.
- U tom trenutku samo sam počela plakati. Od šoka, sreće, ne znam ni sama. Slijedeće što mi je bio na pameti, javiti svojima da sam dobro, kaže Ligia. Netom prije operacije noge obavijestili su je da je Jose primljen u drugu bolnicu i da je stabilno.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • almica82 21.08.2008.

    koja tragedija, ccc! drago mi je da se ova bebica izvukla!

  • angel7 21.08.2008.

    hvala bogu sta su bebe prezivjele,al mi je jako zao sta nisu svi putnici prezivjeli.

  • Chantal 21.08.2008.

    Hvala Bogu, koju sreću imaju!! Neka im je sretno u daljnjem životu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare