To je to što me zanima!

Čudo medicine: Djevojčica Macie se rodila čak dvaput

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Jedan dio bebe stare četiri tjedna liječnici su izvadili vani kako bi mogli otkloniti tumor. Drugi dio je ostao u maternici. Danas je zdrava beba
Vidi originalni članak

Macie McCartney je beba koja ima četiri tjedna i dva rođendana. Naime, nakon četiri mjeseca trudnoće doktori su Keri McCartney otkrili tumor koje raste na djetetovoj trtici. Takav tumor, kažu, ima jedna na 35 tisuća beba. Roditelji nisu znali što im je činiti. Tada su pronašli Centar za embrije u Texasu, jedini centar na svijetu koji radi operacije za vrijeme trudnoće. Otkrili su kako tumor uzima krv od malene Macie, oštečujući joj srce. Odlučili su operirati te su izvadili cijelu Kerinu maternicu, a time su djelomično izvadili Macieno tijelo. Tumor je bio veličine grejpa, ali su ga uspjeli otkloniti.
- Nismo htjeli izvaditi cijeli zametak kako majčin organizam ne bi mislio da je vrijeme za rađanje - rekla je Dr. Oluyinka Olutoye iz teksaške bolnice. Nakon što je tumor izvađen Macie je vraćena u maternicu gdje se oporavila u rekordnih 10 tjedana. Tada se rodila po drugi put. Macie je danas zdravo novorođenče sa svijetlom budućnošću.
- Nadali smo se čudu, ali ima trenutaka kada ne ide sve po planu jer Bog ima druge planove - rekla je majka Keri. Upravo iz tog razloga drugo ime malene Macie je Hope (Nada).

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Elio 07.06.2008.

    čestitke doktorima i puno sreće i zdravlja malenoj Hope :)

  • torcida_4ever 07.06.2008.

    cudo! svaka cast doktorima! sretno roditeljima i bebici!!

  • user_21901 07.06.2008.

    Tko bi rekao da takvo što uopće postoji?? Pa kad bi Hrvatska imala bar jednog takvog doktora!! Puno sreće bebici i priznanje roditeljima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare