To je to što me zanima!

Nakon 9 dana straha roditelji opet ugledali svoje mališane

Dječaci i njihov nogometni trener nestali su prije 9 dana nakon što su odlučili istraživati špiljski kompleks Tham Luang, unatoč upozorenjima na česte poplave
Vidi originalni članak

Svih 12 dječaka i njihov trener pronađeni su živi nakon što su prije devet dana nestali u kompleksu spilja na Tajlandu, potvrdio je guverner provincije u kojoj su nestali, prenosi BBC.

- Tajlandska mornarica pronašla je svih trinaestero, sa znakovima života - rekao je Narongsak Osottanakorn. 

- Svi su na sigurnom no misija nije završena, rekao je guverner. Ronioci koji su došli prvi do dječaka i trenera kažu da su slabi, ali se očekuje potpun oporavak. 

POTRAGA UŠLA U TREĆI DAN Nestali u poplavljenoj špilji: 'Nadamo se da su i dalje živi'

- Naša misija je pronaći, spasiti i vratiti. Zasad smo ih samo našli. Idući korak je izvući ih iz spilje i odvesti ih doma - potvrdio je guverner, nakon ogromne spasilačke akcije. Ubrzo su roditeljima i obiteljima nestalih dječaka stigle i prve fotografije iz spilje na kojima se vide mališani.

Spasioci su se nadali da će dječaci i trener sigurnost pronaći u jednoj od komora. 

Dugotrajne kiše poplavile su pećinu u pokrajini Chiang Rai, 1000 kilometara sjeverno od Bangkoka, kod granice s Mjanmarom.

Dječaci u dobi između 11 i 16 godina i njihov 25-godišnji nogometni trener nestali su nakon što su odlučili istraživati 10 kilometara dug špiljski kompleks Tham Luang u pokrajini Chiang Rai, unatoč znaku upozorenja posjetiteljima da su mreža prolaza i komore u špilji često poplavljeni.

POTRAGA NA TAJLANDU U špilju ubacili pakete pomoći: 'Ako ovo primite, odgovorite'

Spasiocima će najveći problem biti izbacivanje vode iz spilje. Guverner je najavio da će u međuvremenu poslati liječnike i medicinske sestre da provjere zdravstveno stanje dječaka i trenera. U blizini spilje postavili su i privremenu bolnicu.

Idi na 24sata

Komentari 34

  • KnezDomagoj 03.07.2018.

    Lijepa vijest!

  • funny7 03.07.2018.

    Bogu dragom hvala!!!

  • 03.07.2018.

    fini izlet

Komentiraj...
Vidi sve komentare