To je to što me zanima!

Čudo od torte: 650 kilograma planulo je dok si rekao 'keks'

FESTIVAL SLASTICA SLATKI GUŠTI: Više stotina posjetitelja uz skromni prilog moglo je na zagrebačkom Zrinjevcu degustirati Podravkino čudo od torte na tri kata
Vidi originalni članak

Vrijedne ruke Podravkinih majstora slatke kuhinje drugu su godinu zaredom nadmašile same sebe i za 4. festival slastica Slatki gušti na zagrebačkom Zrinjevcu napravili mega tortu tešku čak 650 kilograma. U izradi i ukrašavanju pomogli su im učenici Hotelijersko-turističkog učilišta u Zagrebu, koji su i dijelili tortu. Više stotina posjetitelja uz skromni prilog moglo je degustirati Podravkino čudo od torte na tri kata. Šnita je bilo dovoljno za sve, čak 3200. Sav sakupljeni novac namijenjen je za nabavu opreme Hotelijersko-turističke škole. 

Podravkini promotori kulinarstva biskvit su izradili od smjese za muffine i čokoladne muffine, a kreme su bile s lino ladom, nadjevom od višanja i kremom od jagoda. Osam ljudi pripremalo ju je dva dana. U četvrtak popodne ispekli su biskvite, a u petak od 8 do 15 sati "mućkali" su kreme. Tortu su napravili u velikoj kuhinji Podravke i hladnjačom je dovezli na Zrinjevac. 

Dražen Đurišević, voditelj promotora kulinarstva u Podravci, kazao nam je kako su do Zagreba morali voziti jako polako kako se torta ne bi oštetila. 

- Lani se pokazao jako veliki interes stoga smo odlučili ponovno sudjelovati i donirati nekoga. Želja nam je da ovo postane tradicionalna aktivnost u kojoj Podravka časti posjetitelje festivala Slatki gušti, a ove godine smatrali smo da bi bilo najbolje donirati naše mlade slastičare kojima uvijek nedostaje neke opreme - rekla je Marinka Akrap, direktorica korporativnih i marketinških komunikacija Podravke. 

Marija iz 'Frajli': Omiljeni slatkiš mi je biftek s malo džema

Posjetitelje su tijekom manifestacije zabavljale četiri vesele i osebujne djevojke iz novosadskog benda 'Frajle'. Iskoristile su priliku kako bi ih pozvale da im se pridruže na dva proljetna koncerta u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski. Prvi 29. travnja je rasprodan, no ulaznice su još u prodaji za sljedeći dan, 30. travnja. 

Davor Višnjić/Pixsell

- Prvi put smo na festivalu i čule smo da je pravi spektakl. Željno čekamo da probamo to čudo od torte. Nevena i Nata jako vole slatkiše dok je meni omiljeni slatkiš biftek s malo džema - našalila se Marija Mirković. U Zagrebu su nastupale više puta, a posebno im je u sjećanju ostao nastup u veljači u Lisinskom za akciju 'Sve za nju'.

- Rekli su nam da očekujemo malo suzdržaniju publiku, no bilo je vatreno. Publika nas je oduševila, bili su raspoloženi za pjesmu od prvih naših taktova i zaista smo uživale. Nadamo se da će i na ova dva koncerta atmosfera biti jednako vruća - rekle su Frajle.

Sastojci potrebni za mega tortu:

Čokoladni muffins  - 60 kilograma

Muffins - 60 kilograma

Nadjev od višanja - 20 kilograma

Lino lada - 20 kilograma

Kompot od višanja - 20 kilograma

Tekući biljni šlag Dolcela - 50 litara

Krema od vanilije Dolcela - 60 kilograma

Šlag pjena Dolcela - 20 kilograma

Jaja - 500 komada

Mlijeko - 20 litara

Ulje - 50 litara

Idi na 24sata

Komentari 14

  • otocan 11.04.2015.

    Kad zbrojim tezinu sastojaka iz recepta ne dodje 650 kg.

  • -jesen- 10.04.2015.

    Gledam neku vecer neki dokumentarac. Godine gladi u njemackoj nakon drugog s.r ,stoji narod u redu po dvoje i mirno cekaju na svoju porciju. Kad vidim kod nas ovo naguravanje,te ispruzene ruke da bi se dobila ta poricja besplatno,zlo mi dodje. Kao da su jucer dosli iz Etiopije.

  • kokaza5 10.04.2015.

    Lijepo, lijepo...al na dijeti sam. :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare