To je to što me zanima!

Čular: 'Da pobrojimo sve nelogičnosti u sustavu sporta, trebala bi nam tri dnevnika'

Profesor kineziologije Dražen Čular iz Splita za Dnevnik N1 govorio je o mjerama uoči sutrašnjeg otvaranja te upozorio na više nelogičnosti
Vidi originalni članak

 - Da pobrojimo sve nelogičnosti u sustavu sporta, trebala bi nam tri dnevnika. Stalno apeliram da treba gledati kontekst i da treba prepustiti struci da rješava problem. Osnovna mjera je 25 osoba na jednom mjestu, a recimo imamo nogomet gdje je puno više ljudi uključeno. Dozvolio se rad bazenima, tamo je sad gužva, djeca hrle na bazene - izjavio je profesor kineziologije Dražen Čular za N1 televiziju. 

 - Najjača poruka koja se šalje je da su amaterske sportske aktivnosti u zatvorenim prostorima krive za ovu situaciju. Jer ako se njima ne dozvoljava nešto što se drugima dozvoljava, ne znam kako drugačije to reći. Danas vidim djeca idu u maškare, idu od vrata do vrata, ovi koji donose odluke kao da nemaju djecu. Oni se druže i miješaju, a samo na sport ne smiju - komentirao je. 

Čular je istaknuo da vrhunski sportaši puno putuju, no to se po njemu ne uzima u obzir kad se donose mjere.

- Potiču se natjecanja i putovanja, izgleda da virus razaznaje prvu ligu od treće i četvrte. Po meni bi trebalo gledati uvjete. Ako je 25 osoba dozvoljeno na jednom mjestu, uz distancu, onda su uvjeti jednaki za sve - rekao je i dodao da članovi Stožera nisu školovani za ovu temu.

- Razumijem da je bilo nesnalaženja u početku, ali očekivao sam da će se stvari popraviti, no mi skačemo iz apsurda u apsurd - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 4

  • 14.02.2021.

    Koliko bi tek trebalo tona papira da se nabroje nelogičnosti ove vlade i ovakvog sustava.

  • cicinakitu 14.02.2021.

    tjelesna aktivnost jaca imunitet... Ali dzaba cjepiva onda...

  • Car Mrgud Vazdacenzurirani 14.02.2021.

    Negdje je nemoguće otvoriti i članak, a kamo li komentirati... što se to radi, zašto i kako, nejasno je... ali sjećamo se kako je dorešić prije godinu dana obećavao revoluciju u komentarima, novo ruho još do sada neviđeno na ovim prostorima, a i šire... i evo što dobismo - dno dna... ali zato kartoniranje nikad ne zašteka... ukinite više komentare i olakšajte sebi i nama, jasno je iz spejs šatla da za tim idete... ili vas je strah masovnih prosvjeda rvackog naroda?...;)

Komentiraj...
Vidi sve komentare