To je to što me zanima!

Cura poginula u BMW-u, on bio pijan: 'Nikome nije dala da vozi taj auto, ali bili su zaljubljeni...'

Pijanog vozača BMW-a J. V. (25) u subotu ujutro ispitali su u tužiteljstvu. U policiji se slomio, u autu koji je vozio poginula je njegova djevojka Mihaela H. (26). Njezina obitelj nikoga ne osuđuje
Vidi originalni članak

Ispred kuće Mihale H. (26) u zagrebačkom Gornjem Bukovcu u subotu su ujutro gorjela dva bijela lampaša. Poginula je u petak u ranim jutarnjim satima na Mandlovoj ulici u Zagrebu prometnoj nesreći koju je, utvrdila je policija, skrivio njezin dečko J. V. (25).

Majci je preteško pričati

Njezina obitelj u šoku je i tuzi zbog njezine tragične pogibije.

Ipak, poručili su da nikoga ne krive i nikoga ne osuđuju.

- Njezina majka ne može razgovarati, preteško je to sve. Nikada ona nikome nije davala da vozi taj auto, ali bili su zaljubljeni, imali su planove... - kazala je teta preminule.

Dodala je da je mladi par krenuo do obližnjeg fast fooda, no tamo nisu stigli. Iza Mihaele ostalo je malodobno dijete.

Vozač BMW-a pod utjecajem alkohola od 1,11 promila zbog prebrze je vožnje priliko kočenja na vlažnom kolniku izgubio nadzor nad vozilo, izletio s ceste na meki teren, a potom udario u stup javne rasvjete.

ZABIO SE U STUP Zagreb: Pijani divljak razbio je BMW, u sudaru poginula mlada djevojka. Njemu nije bilo ništa

Slomio se u postaji

Nakon nesreće policija ga je zadržala na trježnjenju u policijskoj Jedinici za zadržavanje i prepratu.

Mihaelina obitelj kaže da se u postaji slomio.

- On je izvan sebe, vrišti u policijskoj postaji. Svjestan je da je uništio dvije obitelji - dodaju.

Nakon što je noć proveo kod pritvorskog nadzornika, vozača su u subotu ujutro doveli na ispitivanje u prostorije Općinskog kaznenog državnog odvjetništva. Nakon ispitivanja trebali bi ga voditi istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu radi odluke o određivanju istražnog zatvora. 

Pijan vozio i izgubio kontrolu

Policijskim očevidom utvrđeno je da je pijani vozač upravljao automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnim kolnikom Mandlove ulice lijevom prometnom trakom u smjeru juga.

Uslijed nepropisne brzine kretanja vozila koja je u naseljenom mjestu prometnim pravilom ograničena na 50 km/h, na vlažnom kolniku je u kočenju vozilom prešao na desnu prometnu traku, a potom preko rubnog kamena sletio na meki teren. I nakon toga nastavio se nekontrolirano kretati nakon čega je naletio na stup javne rasvjete, a udarac je vozilo odbacilo opet na travu.

J. V. je u nesreći prošao s lakšim ozljedama, no za Mihaelu su ozljede bile kobne. Preminula je na mjestu, a njezino tijelo prevezli su u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku na obdukciju. 

I ranije vozio pijan

Jutarnji list piše kako to nije prvi puta da je vozač grubo kršio prometne propise. Tako ga je policija zaustavila u lipnju 2019. godine u večernjim satima u Trakošćanskoj ulici tijekom kontrole prometa.

Na alkotestu je, navode, napuhao 0,67 promila, a test na droge i uzimanje uzoraka urina navodno je odbio.

Uz to sve kod sebe tom prilikom nije imao ni vozačku dozvolu tako da mu je sesvetski sud za tri prekršaja izrekao 13.300 kuna, koja mu je nešto bila umanjena. Tad je dobio i zaštitnu mjeru zabrane upravljanja B kategorijom pola godine. 

 

Idi na 24sata

Komentari 198

  • sinisabudimir 24.01.2023.

    0,67 to su dvije pive !? Koliko  danas takvih voze !?

  • Privatnik 23.01.2023.

    Da je kazna zabrana upravljanja vozilom umjesto pola godine, recimo pola stoljeća, bilo bi primjerenije.

  • Purger987 22.01.2023.

    ma bitno da je znak na haubi

Komentiraj...
Vidi sve komentare