To je to što me zanima!

Curica (8) napravila pletenice i ostala ćelava

Jodie Holdsworth (8) iz Yorkshirea na putovanju u Grčkoj napravila je pletenice. Nakon godinu dana ostala je bez kose, obrva i trepavica
Vidi originalni članak

Jodina kosa počela je opadati samo nekoliko dana poslije da bi nakon godinu dana ostala potpuno ćelava. Od stresa zbog otpadnute kose curica je ostala i bez obrva i trepavica.
Doktori su takvo opadanje kose, poznato pod imenom alopecia, povezali s time da je frizerka previše zategnula korijen zbog čega su trajno oštećene folikule.
- Frizuru smo platili oko 320 kuna, a trajalo je svega pola sata - kaže majka Lisa (29).
Jodie je bila presretna zbog nove frizure i iako se požalila da je previše steže, nismo na to obraćali pozornost. Kad smo nakon nekog vremena skinuli pletenice, kosa je opadala zajedno s njima.
- Tijekom tuširanja njena kosa samo je padala. Bili smo šokirani - dodaje majka te ističe da je kroz narednih nekoliko mjeseci njena curica potpuno oćelavila.
Jodie se dobro nosi s ovim stanjem, a u školi su joj čak dali nagradu za hrabrost jer je cijelu situaciju jako dobro podnijela.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • zoki 3 02.11.2007.

    Nije mi ipak jasno zasto je zbog ostecenog korena kose ostala bez obrva i trepavica,da li bi neko mogao da mi to objasni zato sto i moja curica zeli takvu frizuru.

Komentiraj...
Vidi sve komentare