To je to što me zanima!

Curica ima dvije godine, a velika je kao novorođenče

Doktori misle kako Charlotte (2) neće puno više rasti od visine na kojoj je sad. Sa svojih 55 cm duplo je manja od vršnjaka. Ima rijetki poremećaj
Vidi originalni članak

Charlotte Garside sa svoje dvije godine visoka je samo 55 centimetara. Vesela djevojčica velika je kao brojna novorođenčad. Charlotte, koja živi sa obitelji u engleskom Hullu, boluje od rijetkog oblika patuljastog rasta. Od tog tipa poremećaja, kojeg ona ima, boluje samo 100 ljudi u svijetu. Liječnici su rekli Charlotteinim roditeljima kako sumnjaju da će njihova kćer narasti puno više od trenutne visine. Majka Emma i njezin dečko Scott kažu da nisu primjetili ništa neobično kod Charlotte unatoč tome što se rodila četiri tjedna ranije.
- Nismo mislili da je drugačija od ostalih beba. Djelovala je malo. Na nju je stala samo odjeća lutaka. Tada su nam doktori rekli da je naša curica ozbiljno bolesna, ali da još ne znaju što joj je točno - priča Emma. Samo tri mjeseca nakon rođenja Charlotte su dijagnosticirali oblik patuljastog rasta. Zbog svog stanja Charlotte ne može jesti i probavljati hranu, pa ju majka hrani posebno obogaćenim mlijekom kroz cijev. Zbog problema s ahilovim tetivama Charlotte se kreće uz pomoć hodalice. Curica ima još tri sestre, nijedna od njih nije patuljastog rasta.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • kike_zg 21.06.2010.

    A mrvica mala preslatka. Boli kad vidiš nešto ovako, a mi se bediramo oko gluposti..

  • Kataryzig20 21.06.2010.

    A srce malo... želim joj svu sreću u životu, neka je dragi Bog čuva.

  • prepametna 21.06.2010.

    da, da, neki u trudnoći svašta konzumiraju i onda kad se rodi dijete sa fizičkim nedostacima, svi se čude.nekažem da je to uvijek, ali ima i toga.

Komentiraj...
Vidi sve komentare