To je to što me zanima!

Curica u školu nosi hranu koju samo gleda jer ne može jesti

Nakon godina provedenih u bolnici liječnici su Elli (5) dijagnosticirali eozinofilni gastroenteritis. Čim pojede nešto curica to odmah povrati i trpi ekstremne bolove
Vidi originalni članak

Svakoga dana Ella Campel (5) iz Buckinghamshirea u malu školu nosi ručak kojeg ne može pojesti. Djevojčica boluje od neizlječive bolesti zbog koje ima neizdržive bolove dok jede. Liječnici su joj dijagnosticirali eozinofilni gastroenteritis. Prije nego su joj postavili dijagnozu Ella je većinu svog života provela u bolnici. Doktori su mjesecima pokušali otkriti zašto Ella svaki put čim nešto pojede odmah povrati i trpi užasne bolove. Djevojčica se hrani posebni hipoalergenskim dodacima kroz cijev spojenu na trbuh. 

- Elli je posebno teško u školi u vrijeme ručka. Sa sobom uvijek ponese paket hrane samo kako bi se uklopila. Svaki put bi se onesvijestila u autu zbog iscrpljenosti, a kako tjedan odmiče Ella gubi snagu pa nema više energije za odlazak u školu - priča Ellina majka Karen. 

I Ellin brat Adam (2) boluje od istog poremećaja samo što su njemu bolest dijagnosticirali odmah po rođenju. Majka Karen kaže kako je s njim puno lakše jer ga drže na strogoj dijeti i puno bolje kontroliraju bolest. Njegovo stanje nije ipak toliko teško pa može jesti male količine voća, povrća i mesa bez masti, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • JaSamNisamTi 14.06.2011.

    eozinofilni gastroenteritis imaju naziv za j..... bolest ali ipak su im trebale godine da otkriju sta je jadnom djetetu.strašno

Komentiraj...
Vidi sve komentare