To je to što me zanima!

Curicu (11) silovao očuh, Čile ne želi dati pravo na pobačaj

Djevojčica je u 14. tjednu trudnoće. O slučaju se u četvrtak oglasio Amnesty International (AI) koji je objavio kako država mora djevojčici dozvoliti pobačaj
Vidi originalni članak

Djevojčica (11) iz Čilea, koju su mediji nazvali Belen, je trudna. Curicu je silovao njezin očuh (32). 

Muškarca je policija uhitila te je priznao da je curicu seksualno zlostavljao dvije godine. 

Djevojčica je u 14. tjednu trudnoće i liječnici tvrde da je ugrožen život njoj i fetusu. O slučaju se u četvrtak oglasio Amnesty International (AI) koji je objavio kako država mora djevojčici dozvoliti pobačaj. 

- Država Čile mora djevojčici omogućiti psihološku i medicinsku pomoć. Djevojčici moraju biti dostupne sve mogućnosti pa i prekid trudnoće - piše u priopćenju Amnesty Internationala. 

Naime, manji broj država u svijetu, pa i Čile, zabranjuju pobačaj u svim situacijama. Pobačaj u Čileu, koji se radio zbog medicinskih razloga, bio je dozvoljen u zemlji do 1973. godine i ukinut je za vrijeme Augusta Pinocheta. 

Idi na 24sata

Komentari 23

  • Timmy2 13.07.2013.

    Zamislimo si jedanaestogodišnjakinju s bebom u naručju.! Strašno i tužno,nema te kazne koja bi bila pravedna,osim......??

  • astra24 13.07.2013.

    Takav zakon žele neki i kod nas,to se vidi po broju komentara,badave nam ulaz u Europu i tzv.civilizaciju kad nismo evoluirali.

  • macor11 13.07.2013.

    To je isto kao u Meksiku. Curica silovana od oca i zabranili joj pobaciti. Djete umrlo pri porodu . A crkva , odnosno neki u njoj svecenici su vristali da je malecka sama kriva. Nije trebala pred svoji tatom da se PROVOKATIVNO oblaci.

Komentiraj...
Vidi sve komentare