To je to što me zanima!

Curicu je (10) udario auto, a djeca su blokirala cestu

Traže zaštitu: Auto je naletio na Angeliku (10) i slomio joj potkoljenicu na opasnom raskrižju u Sl. Brodu na kojem na godinu bude i do 20 nesreća
Vidi originalni članak

Čak četrdesetak mališana iz Hlišićeve, Mostarske i susjednih ulica u petak dopodne zatvorilo je za promet Hlišićevu ulicu u Slavonskom Brodu. Djeca su cestu blokirala praznim kartonskim kutijama iz susjedne trgovine zbog jutrošnje nesreće u kojoj je stradala njihova kolegica Angelika (10).
- Ovo je jedno od najopasnijih raskrižja. Na godinu ovdje bude više od 20 prometnih nesreća i nitko ne reagira. Pisali smo peticije, slali zamolbe da se u ovoj ulici postave ležeći policajci, a na samom raskrižju s Mostarskom ulicom semafor, nitko nas ne sluša. Čekaju li ono najgore? Ovom ulicom u kojoj ima jako puno djece vozi se i preko 80 kilometara na sat. Unatoč znaku za sporednu ulicu, zbog nepreglednosti stanu u pola raskrižja zbog čega najčešće dolazi do nesreća - kaže Jasenka Jarža čija je kuća 20-ak metara od raskrižja. Djeca su maknula kutije tek nakon razgovora s policajcima, koji su im obećali da će od ponedjeljka postavljati semafore, znakove i ležeće policajce.

BLOKIRAT ĆE OPET AKO IH NE ZAŠTITITE

Mali buntovnici promet nisu otvorili ni po dolasku policajaca, tražili su da im netko obeća kako će već u ponedjeljak početi sređivati raskrižje. U protivnom će, kažu, ponovo zatvoriti ulicu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • tera 18.05.2009.

    kakva smo mi to država kad djeca štite sami sebe, umjesto da odrasli štite djecu?

  • mikesh 16.05.2009.

    ležeći Šuker, on je za potpuno zatvaranje ceste

  • borovcanin 15.05.2009.

    nekad je sila nazalost jedino rijesenje

Komentiraj...
Vidi sve komentare