To je to što me zanima!

Čuvajte živce! Od četvrtka kreću radovi na pruzi u Zagrebu, opet će biti velikih kašnjenja vlakova

Posebne regulacije usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom ove godine
Vidi originalni članak

Ponovno se očekuju velika kašnjenja vlakova na relaciji Zagreb Glavni kolodvor - Zagreb Zapadni kolodvor.

Desni kolosijek na toj dionici bit će zatvoren za  promet od 1. veljače u 3.50 sati do 1. ožujka u 23.59 sati.

HŽ infrastruktura objavila je i popis vlakova koji u tom razdoblju neće voziti na relacijama između Zagreb Glavnog kolodvora te Zaprešića, Harmice i Savskog Marofa u oba smjera.

Drugi vlakovi koji nisu na popisu vozit će jednim kolosijekom na relaciji Zagreb Glavni kolodvor – Zagreb Zapadni kolodvor i obratno te se očekuju znatna kašnjenja pojedinih vlakova.

OČEKUJU SE KAŠNJENJA HŽ: Posebna regulacija prometa između Glavnog i Zapadnog kolodvora zbog obnove

Peron na lijevom, južnom, kolosijeku stajališta Kustošija koristit će se za ulazak i izlazak putnika. 

Posebna regulacija željezničkog prometa zbog ovih radova dostupna je na mrežnim stranicama HŽ infrastrukture. Posebne regulacije  usklađene su s dinamikom izvođenja radova i planirane su povremeno, sve do završetka radova, a što se očekuje sredinom ove godine.

- Ispričavamo se putnicima i molimo za razumijevanje - kratko su poručili iz HŽ-a. 

MODERNIZACIJA PRUGE HŽ: Zbog radova se privremeno zatvara Zapadni kolodvor

Inače, radovi koji se izvode obuhvaćaju: cjelovitu obnovu gornjega i donjega pružnog ustroja, što uključuje obnovu kolosijeka i zamjenu skretnica na području Zagreb Zapadnog kolodvora, sanaciju mostova i izgradnju propusta, izgradnju uređenih površina za pristup putnika, radove na signalno-sigurnosnim i telekomunikacijskim uređajima, obnovu kolničke konstrukcije na željezničko-cestovnim prijelazima „Vodovodna“ i „Republike Austrije“, obnovu i zamjenu dijela sustava kontaktne mreže.

Procijenjena vrijednost projekta je 29,2 milijuna eura, a HŽ navodi da će po završetku radova vlakovi tom dionicom moći prometovati brzinom do 120 km/h. 

Idi na 24sata

Komentari 9

  • gmaric 26.02.2024.

    Ma jedva cekam da krenu ti radovi, pa ljudi vec debelo kasne na posao svaki dan. Nadam se da ce bar poboljsati stanje nakon svega!

  • 1985 2020 31.01.2024.

    Ma dajte molim vas non stop kasne vlakovi...Prije 20godina su vozili istom brzinom.A o čekaonicama zimi da ne pričamo...Toplije je vani nego unutra...Jedina pohvala što djeca imaju besplatan vlak do 18god...i studenti popust.

  • zviranjek 31.01.2024.

    Hoce li konačno srediti i zgradu zapadnog kolodvora?To je sramota grada i HŽa,takva je od mojih đačkih dana ja sam sad u punoj mirovini

Komentiraj...
Vidi sve komentare