To je to što me zanima!

Cyber kriminalci u Zagrebu: Hakeri 'digli' 1,8 milijuna kuna

Njih petero je ilegalno prebacilo novac s računa jedne tvrtke na svoje račune. Jedan osumnjičeni (20) je u pritvoru, dvoje je u bijegu, a za dvoje DORH ne zna tko su
Vidi originalni članak

Peteročlana skupina izvela je nedavno u Zagrebu računalnu prijevaru kojom su 'zaradili' 1,8 milijuna kuna. Kao na filmu, oni su napravili nekoliko ilegalnih transakcija s računa jedne tvrtke na svoje privatne račune. 

Zagrebačko Županijsko Državno odvjetništvo u priopćenju navodi da je u prijevari sudjelovalo pet ljudi, no dva člana skupine su im nepoznata, dok je dvoje u bijegu. 

Među osumnjičenima u bijegu je i jedna žena

Jedinom dostupnom osumnjičenom, 20-godišnjem cyber kriminalcu odredili su istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela i utjecaja na druge sudionike, dok je protiv dvoje poznatih ali nedostupnih, među kojima je i jedna žena, zatvor određen i zbog bijega. 

Organizator je 22-godišnjak iz BiH

Među trojkom protiv koje je određen istražni zatvor je i 31-godišnja Hrvatica te 22-godišnji državljanin susjedne Bosne i Hercegovine za kojega tvrde da je organizator skupine. 

Inače, prijeti im zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Idi na 24sata

Komentari 47

  • miki-zg 12.09.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • AlfaVuk 12.09.2013.

    fakat amateri, da su haknuli ikoga - a za ovako nešto su morali haknut i bankovni račun - onda bi valjda počistili banku prvo - i ona ih nikad prijavila ne bi..Zato jer ne žele da njihov prljavi veš izađe na internet pa da se svi zezaju s njima. Ovo nije nikakav hakeraj kad su imali pin računa firme i sve ostalo - nego čisti inside job...Pošto da su to stvarno izveli hakeri - nikad nemožeš ništa dokazati. Samo nagađam, educated guess..

  • Venucci 12.09.2013.

    Dečki pokušali unovciti znanje informatike

Komentiraj...
Vidi sve komentare