To je to što me zanima!

'Da je preživjelo ustaštvo, Sanader bi bio Berlusconi'

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Na svečanoj sjednici Vlade povodom 17. Dana državnosti predsjednik Mesić i premijer Sanader opet su se bavili temama ustaštva i antifašizma
Vidi originalni članak

Na svečanoj sjednici Vlade povodom Dana državnosti predsjednik Stjepan Mesić osvrnuo se na veličanje ustaštva u Hrvatskoj koje 'ne koristi ni državi ni ljudima'. Poručio je da je antifašistička borba imala važnu ulogu za nastanak Hrvatske.
- Hrvatska je od vremena svog kraljevstva do današnjeg dana obnovljena odlukama ZAVNOH-a i to je dobro da se zna. Međutim, ima događanja koja ne koriste Hrvatskoj. NDH nije bila ni nezavisna ni hrvatska ni država, ona je bila kvislinška tvorevina, koja je provodila zločin - rekao je Mesić. Pozvao je povjesničare da kroz udžbenike tumače ono što se stvarno dogodilo, ali i nadležne institucije da se drže tih činjenica.
Premijer Ivo Sanader ustvrdio je da Hrvatska 60 godina nakon Drugog svjetskog rata ne smije sebi dopustiti da se ponovno bavi sama sobom, podjelama i politikama, posebno onom koja je bila poražena. Slaže se s predsjednikom Mesićem da mladima kroz edukaciju treba poslati jasnu poruku što se stvarno dogodilo
- Ja ne bi mogao biti premijer Hrvatske vlade da je ostalo po ustaškoj politici jer bi moj rodni grad Split bio u Italiji - poručio je Sanader. Predsjednik Mesić uzvratio mu je u šali:
- Bio bi na mjestu Berlusconija - rekao je kroz smijeh Mesić.
- Antifašizam da, ali komunizam i njegovi zločini ne. Veličanje ustaštva treba spriječiti, ali ga ne treba preuveličavati - rekao je premijer Sanader.

MESIĆ O ROMEU I JULIJI
- U srednjoj školi čitali ste Romea i Juliju i uvijek polazimo od toga kako su umrli zbog velike ljubavi. A to je, kako se meni čini, pogrešno tumačenje. Oni su umrli zbog velike mržnje, mržnja je ta koja je odvela dvoje maloljetnika u smrt - rekao je predsjednik Stjepan Mesić na sjednici Vlade i dodao da se trebamo osloboditi mržnje i promicati ljubav.

SLAB ODAZIV GRAĐANA NA TRGU
Uz koračnicu “Mi smo garda hrvatska” osam svečanih ešalona postrojilo se ispred VIP lože na Trgu bana Josipa Jelačića. U povodu obilježavanja Dana državnosti predsjednik i vrhovni zapovjednik oružanih snaga Stjepan Mesić obavio je pregled postrojbi Oružanih snaga i policije. Odaziv građana na proslavu Dana državnosti bio je slab. Oni koji su i nazočili postrojavanju vojske natiskali su se u debeli hlad.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Milka-sib 06.07.2008.

    Jedan moj mladi susjed kaže u šali možda bi on vozio Feraria a ne Sparka.

  • silver_m 25.06.2008.

    mesić priča gluposti kao i obično a sanader mu se uvlači u šupak kao i obično.

  • entoni 25.06.2008.

    sunce + rakijica = vic

Komentiraj...
Vidi sve komentare