To je to što me zanima!

'Da je vlak iskočio na drugi kraj kanjona, nas ovdje ne bi bilo...'

U Hrastovlju u slovenskoj Istri, blizu granice s Hrvatskom, u utorak je iz tračnica iskočio vlak s cisternama. Iscurilo je 10.000 litara kerozina. Pričali smo s mještanima koji žive blizu
Vidi originalni članak

Da je vlak i kompozicija vagona koju je vukla lokomotiva ispao sa tračnica na drugoj strani kanjona, mi danas ne bismo pričali.

Tim riječima obratio nam se mještanin malenoga mjesta Hrastovlje u Sloveniji dvadesetak kilometara udaljenog od Kopra kada smo došli na mjesto teške željezničke nesreće.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Naime, u utorak je u jednom desnom zavoju izletio vlak koji je iz luke Kopar prema Ljubljani prevozio na tone litara avionskog goriva. Iz jednog od vagona cisterni iscurilo je 10.000 litara kerozina, i da je samo zaiskrilo, tko zna što bi se desilo.

Na terenu dok smo mi tamo bili željeznički je promet bio zatvoren za promet, a drugi nam čovjek slovenskih infrastruktura SŽ-a rekao kako vlak nije izletio zbog brzine.

Tek se treba otkriti koji je bio uzrok izljetanja, a kerozin, pokazale su to analize, zasada nije zagadio podzemlje i pitke vodu. Trenutno se pretakaju ostale količine kerozina u cisterne, a pristup samome mjestu strogo je zabranjen.

Stanovnici Hrastovlja i dalje su u strahu, i s pravom se pitaju neće li možda u budućnosti se takvo nešto ponoviti?

Idi na 24sata

Komentari 4

  • jo2hn8ny 27.06.2019.

    Da nemaju i janezi kakvoga Prsana?

  • mickey_zg 27.06.2019.

    "Trenutno se pretakaju ..." vidim, markirao se hrvatski u osnovnoj školi...

  • golijesnica 27.06.2019.

    A da nije iskočio

Komentiraj...
Vidi sve komentare