To je to što me zanima!

'Da, radila sam za Janaf, nisam rekla prije jer me nisu pitali, ali to je zakonita radnja, Klub nije'

Na popisu odvjetničkih ureda s kojima je surađivao Janaf našle su se i sestra suca Ivana Turudića, Marija Turudić, ali i Dalija Orešković, koja je organizirala performans ispred famoznog Kluba...
Vidi originalni članak

Janaf je za Dnevnik Nove TV otkrio s kojim je sve odvjetničkim uredima surađivao proteklih godina. Na popisu je i sestra suca Ivana Turudića, Marija Turudić, ali i Dalija Orešković, koja je organizirala performans ispred famoznog Kluba.

- Moj odvjenički ured bio je angažiran 2018. godine uz poslove vezane uz uvođenje GDPR-a - rekla je Orešković, dodavši da se radilo o jednokratnom poslu s javnim poduzećem.

-  Mislim da ne bi trebalo biti sporno da se objave svi ugovori svih odvjetničkih ureda vezano uz Janaf, kao i vrijednost tih poslova - dodala je.

- Klub je jedno ilegalno mjesto. Ja sam na prvi upit rekla što sam radila. To su zakonite radnje, a Klub nije. Nisam rekla ranije jer me nisu pitali - rekla je Orešković za N1.

TUŽITELJICA IH NIJE PRIJAVILA Tvrdi da 4,5 milijuna u kešu nisu Kovačevićevi, već suprugovi: U imovinskoj kartici štednje nema

Istaknula je da nema ništa protiv toga da se u javnosti sad propituju ti njezini poslovi.

- Pozivam i medije i resornog ministra da u okviru svojih ovlasti pozove Janaf da prikaže sve ugovore sa svim odvjetničkim društvima u proteklih nekoliko godina - rekla je Orešković.

Govoreći o predsjedniku Zoranu Milanoviću i premijeru Andreju Plenkoviću, Orešković je rekla da bi obojica trebala podnijeti ostavke, jer s "podbacili u onome što je njihov okvir zadan Ustavom".

DAN UOČI UHIĆENJA Kovačević iz 'kluba' iznio 12 mil. kn u torbama, dio novca sakrio kod supruga tužiteljice

Na prozivke predsjednika Milanovića da je cinična u svojoj isprici bivšoj predsjednici Kolindi Grabar Kitarović, Orešković je rekla: "A što je rekao ministrima koji su dolazili u klub? Očito ga više smetam ja, nego oni koji su tamo dolazili raspravljati upravljanjem državom ispod stola."

Podsjetimo, Mirjana Prodan, uhićena u aferi Janaf, puštena je iz istražnog zatvora. Nakon što je direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavec prvi priznao krivnju u aferi Janaf i pušten da se brani sa slobode, iz istražnog su zatvora izašli voditeljica EU projekata u Vodooprskbi Katarina Gašparac te Zvonko Maras iz tvrtke Solarna tehnologija.

Idi na 24sata

Komentari 295

  • Luna777 10.10.2020.

    Na žalost Dalija, i mene si razočarala, koja sam te podržavala. Nisi bila iskrena kada je to trebalo, a bacala si kamenje na druge.

  • apolitični 10.10.2020.

    mogla je biti predsjednica, ima iskustva i ona je pravnica ,a svi oni nisu sposobni zarađivati u svojoj struci pa su radi toga postali političari, jer kada pogledate naš sabor izgleda kao da si na pravnom fakultetu možda još koji liječnik i ekonomist koji bi mogli više pružiti u struci ,ali oni najbolje znaju koliko im je znanje i kako su došli do diploma, pa se drže politike.

  • bon-bon 10.10.2020.

    Orešković kaže da je njezina radnja zakonita,ali klub nije.Ok ..Mene ipak zanima kako je tako visoko moralna osoba ( koju ja cijenim ) prihvatila obaviti tu radnju za nelegalni klub kad je to znala i nije to izgovorila ,jer ja nisu pitali ?!   

Komentiraj...
Vidi sve komentare