To je to što me zanima!

Dačić o sporazumu o Kosovu: 'Najviše što smo mogli dobiti'

Iako je Thaçi rekao da ovaj sprazum znači da je Srbija konačno priznala neovisnost Kosova, Dačić je to demantirao, te rekao kako će nastaviti razgovore o statusu
Vidi originalni članak

Nakon što je postignut povijesni sporazum Srbije i Kosova, srpski premijer Ivica Dačić rekao je za srpsku televiziju kako je to bilo najviše što su u ovom trenutku mogli ostvariti. 

- Ovo je po prvi put da je međunarodno priznat sjever i zajednica Srba na Kosovu. Očekujemo da će ovakvi koraci biti visoko cijenjeni i da će imati neposredne posljedice za status, rejting, gospodarski život i standard ljudi - rekao je Dačić. 

Ipak, iako je Thaçi rekao kako ovaj sporazum znači da je Srbija konačno priznala neovisnost Kosova, Dačić je to demantirao. 

- Srbija nije priznala neovisnost Kosova i nastavit će razgovore o statusu i po prvi put je zajamčeno da kosovska vojska neće moći stupiti na sjever Kosova bez suglasnosti KFOR-a, odnosno NATO-a - rekao je Dačić. 

Dačić je rekao kako je u petak u Bruxellesu "međunarodna zajednica prvi put bila na srpskoj strani" i da će srbijanska vlada do ponedjeljka odgovoriti Catherine Ashton, prihvaća li ili ne ponudu EU.  Dačić je još jednom podsjetio da Srbija nije pregovarala samo s Hashimom Thaçijem, već s cijelim zapadom i da su, kako tvrdi, 'u najvećem broju slučajeva bili sami protiv svih'.

'Za narod je važno koja čizma gazi'

Dodao je kako su tražili nekoliko 'ključnih stvari'. 

- Primjerice, da neka buduća kosovska vojska ne može na sjever Kosova bez suglasnosti NATO-a, da policiju i pravosuđe čine Srbi i da srpska strana predlaže tri kandidata za regionalnog zapovjednika policije. Za narod je važno koja čizma gazi, koja policija, tko ga tuži i tko mu sudi - rekao je Dačić.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • ivanfilip 20.04.2013.

    Za narod je važno da ima mir,posao,školuje djecu...koja čizma gazi važno je onima koji gaze narod za vlastiti uspon.

  • LjiljanaMilovanovic 20.04.2013.

    Kao i obicno nitko nista nije dobio svi su izgubili.

  • Sparta300 20.04.2013.

    Povijest ne radi u Korist Srbije. Njihova bolesna teorija o "Velikoj Srbiji" se ruši. Izgubili su Kosovo, ali bi mogli i Vojvodinu za koju godinu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare