To je to što me zanima!

Dajte im da lijepe: Bandić štiti monopol Ustavnom tužbom

Odlukom koju Bandić osporava je utvrđeno da plakatiranje ne može biti komunalna djelatnost, Zagrebplakat ne može jedini imati pravo postavljanja reklamnih panoa
Vidi originalni članak

Na izvanrednoj sjednici Skupštine Zagreba bit će usvojen zaključak kojim se pokušava zaštititi monopol tvrtke Zagrebplakat u većinskom vlasništvu Grada Zagreba. Manjinski vlasnik je tvrtka Media iz koncerna Agrokor.

Milan Bandić od Ustavnog suda traži da poništi odluku Visokog upravnog suda. Odlukom koju Bandić osporava je utvrđeno da plakatiranje ne može biti komunalna djelatnost, odnosno ne može tvrtka Zagrebplakat jedina imati pravo postavljanja reklamnih panoa na zemljištu u vlasništvu Zagreba. Odluka Visokog upravnog suda širom otvara vrata konkurenciji za oglašavanje na gradskom zemljištu. Radi se o milijunskom poslu jer Zagrebplakat je primjerice samo lani na osnovu te odluke ostvario dobit od skoro četiri milijuna kuna.

- Tražimo zaštitu prava na odlučivanje o djelatnostima na području lokalne samouprave - stoji u obrazloženju Bandićeva prijedloga.

Konkurencija ne misli tako, pa je Europlakat podnio žalbu Visokom upravnom sudu koja je usvojena prije više od tjedan dana i tako je razbijen monopol.


Idi na 24sata

Komentari 30

  • emma123 31.10.2013.

    monopol nikada nije dobro rješenje, ali kod nas ni mogućnost konkurencije previše ne znači, ko više podmaže i to je to

  • laki-luka 31.10.2013.

    Legenda.

  • user_26733 31.10.2013.

    doći će i dan kada će milan bandić odgovarati za svoja dijela pred zakonom, a taj dan kad vidim da ljudi koji su do jučer pisali poruke ohrabrenja istom tom bandiću, dižu ruke i odmiću se, kao i sa sanaderom, tada ću vam podsjetiti kakva ste nemoralna bezkičmena stoka koja se okreće kako vjetar puše,.

Komentiraj...
Vidi sve komentare