To je to što me zanima!

Dalmacija se tresla, seizmolog Kuk: 'Očekuje se još naknadnih'

Točna magnituda je 4.7 po Richteru, a potres se dogodio kod Starigrad Paklenice, osjetio se na zadarskom području, na otocima, pa sve do Splita, Like i Dalmacija. Nemamo nikakve dojave o šteti, kaže Kuk
Vidi originalni članak

U popodnevnim satima, potres magnitude 4,7 pogodio je Dalmaciju. Epicentar potresa bio je 11 kilometara sjeverozapadno od Posedarja, a za očekivati je kako će biti još onih popratnih. 

- Zadnji podaci su da je magnituda bila 4,7 po Richteru, epicentar mu je bio kod Starigrad Paklenice. Za sada nemamo podataka o materijalnim štetama, ali znamo da se potres osjetio na velikom području Hrvatske, od Zadra, zadarskom području, o Splita, a čak su ga i u Zagrebu mogli osjetiti. Manifestirao se jako na širem području- istaknuo je za portal N1 seizmolog Krešimir Kuk.

MAGNITUDA 4,7 Snažno zatreslo kod Zadra: 'Na Pagu se jako treslo i to 5-6 sekundi, cijela kuća je vibrirala'

- Očekujemo naknadne potrese, nešto se slabijih već i zabilježilo do sada. Nemamo nikakve podatke o štetama. Ovaj potres definitivno spada u seriju jakih potresa, ali možda ćemo proći bez materijalnih šteta - dodao je. 

Komentirao je i jak potres koji je pogodio Tursku i za sad odnio preko 50 života. 

- Tlo se tamo još uvijek trese. Ovaj potres nije direktno povezan s potresom od nekoliko dana u Turskoj, ali možemo primijetiti da je posljednjih mjeseci šire područje jugoistočne Europe aktivnije - izjavio je za N1.

Idi na 24sata

Komentari 59

  • Bušići 01.11.2020.

    A šta znači petokraka na slici.

  • 01.11.2020.

    Ak je 2020 bila ovakva, sve me nekak strah kakva bu 2021??

  • Ajmemeniii 01.11.2020.

    Prošli put sam bio na Paklenici kad je epicentar bio na Crnopcu. Danas sam bio na Crnopcu epicentar na Paklenici. Sljedeći vikend idem na Zavižan pa samo da znate.

Komentiraj...
Vidi sve komentare