To je to što me zanima!

'Dalmatinski humor možda zvuči uvredljivo, ali to nije'

Kaže da cijeli život putuje i piše tekstove koji su satirični i 'ponekad je to specifični dalmatinski humor koji izvučen iz konteksta možda zvuči uvredljivo, ali zapravo to nije'.
Vidi originalni članak

S obzirom na medijski interes koje je izazvalo moje imenovanje za zamjenika ministra turizma i reakcije na neke moje stare novinske tekstove i objave s društvenih mreža želim reći ovo: Ako sam slučajno nekoga povrijedio, to mi nije bila namjera, rekao je Robert Pauletić. 

Kaže da cijeli život putuje i piše tekstove koji su satirični i 'ponekad je to specifični dalmatinski humor koji izvučen iz konteksta možda zvuči uvredljivo, ali zapravo to nije'.

- Objava o Japancima je nastala prošlo ljeto, sve govori zadnja rečenica "Japanci idite u Kinu", svakome s imalo zdravog razuma bi trebalo biti jasno da je to satira i šala. Kao putopisac se smatram kozmopolitom, nisam nacionalist, volim svoje, Dalmaciju i Hrvatsku, ali poštujem tuđe - kaže Pauletić.


- Nikad prije nisam bio u politici, pisac sam koji je pozvan u politiku. Svjestan sam da sad moram prilagoditi svoj izričaj, da više nam mjesta satiri. Ne bih se nikada odrekao svojih tekstova i knjiga, na njih sam ponosan - kazao je i dodao da smatra da može pomoći hrvatskom turizmu svojim iskustvom.

Smatra da njegovi sporni tekstovi nisu govor mržnje.

- To je satira i šala. Vrhunac je kad su na jednoj televiziji citirali vic koji sam prenio... To je vrhunac. Ljudi iz MOST-a su mi ponudili funkciju, vjeruju u moje ideje, inteligenciju i iskustvo svjetskog putnika. Nadam se da mogu poboljšati naš turizam s novim idejama. Oni traže nekoga tko je spreman sagledati stvari iz druge perspektive, nove ideje. Zašto ne bih bio uspješan ako nisam iz struke - kaže.

- U nastupnim razgovorima sam rekao da bih volio da se otvori ured Ministarstva turizma u Dalmaciji, jer smatram da je to potrebno i u redu. Kad već nije ministarstvo u Istri ili Dalmaciji da bar ima ured - rekao je Pauletić.


- Nisam razgovarao s ministrom o ovom obraćanju, ali slažem se da se diskurs sada mijenja, ovo je politika, ozbiljan posao, spreman sam na to. Nadam se da je svima jasno da je to šala i satira, pozvao bih turiste iz Japana i Srbije i sve druge da dođu u Hrvatsku jer to je najljepša zemlja svijeta - kaže.

- Oslonit ću se na pomoć stručnjaka i kolega, ali obično brzo usvajam znanja i brzo shvatim o čemu se radi - kaže Pauletić o svojim kompetencijama.
 

Idi na 24sata

Komentari 119

  • 1808riba 26.01.2018.

    Uvjerljivo najljigavija osoba koju sam upoznao.Bio kod mene sa svojom tadašnjom curom, mojom susjedom, počastio ga pičem , odigrao partiju bele i proveo najgori sat i pol vremena u životu.Narcis je za njega mala beba.O lažima neću ni pričati.

  • Major Gašpar 27.02.2016.

    Nekada su mislili da je natprosječno pametan kad ono !!!

  • bubasinter 27.02.2016.

    kako bi nas otac domovine dr ante pavelic rekao! neka mu je sa srecom

Komentiraj...
Vidi sve komentare