To je to što me zanima!

Damir Bajs: Želim da najljepši kraj ima i najkvalitetniji život

Njegovu kandidaturu za župana su uz SDP-e podržali HNS, HSU, Stranka umirovljenika, Blok umirovljenika, ORaH, Nezavisni seljaci Hrvatske, Hrvatska seljačka stranka braće Radić...
Vidi originalni članak

Okupili smo se sa zajedničkim ciljem da još više unaprijedimo našu županiju. Želim da najljepši kraj Hrvatske ima i najkvalitetniji život i u budućnosti ću na tome raditi, kazao je aktualni Bjelovarsko – bilogorski župan, Damir Bajs, u bjelovarskom hotelu Central najavljujući svoju kandidaturu za još jedan mandat na čelu županije. Bajs je pred ispunjenom dvoranom ljudima koji ga podupiru kazao kako su gospodarstvo i zapošljavanje njegovi prioriteti. To je potkrijepio i podacima, između kojih je naveo da je dolaskom na mjesto župana, da je tada  svaki peti zaposlenik radio  u tvrtkama koje su bile pred  stečajem. 
- Od 2014. godine situacija se bitno promijenila na bolje. Gospodarstvo je krenulo uzlaznom linijom, za što su zaslužni brojni čimbenici. Od kojih ću spomenuti samo dva najvažnija pokazatelja po kojima smo vodeći u Hrvatskoj.   Smanjili smo u tom razdoblju nezaposlenost za 30 posto, te imamo i najveće ulaganje u gospodarstvo u državi u visini od 1,2 milijarde kuna – podvukao je Bajs. Poručivši kako programi koje rade bi taj trend u idućem razdoblju trebali još poboljšati. Naglasio je važnost poljoprivreda kao jedan od strateških ciljeva, jer veliki broj stanovnika živi u ruralnim dijelovima županije. Poručivši kako bez domaće poljoprivrede nema opstanka Hrvatskoj i kad se to promjeni mnogi mladi će ostati i zaustaviti će se poguban trend iseljavanja iz zemlje. 
-Obrazovanje i zapošljavanje vode naprijed. Uložili smo i program koji omogućuje da sve škole prelaze na jednosmjensku nastavu – referirao se vezano na obrazovanje. 
Na kraju svog obraćanja je podsjetio i na prometnu izoliranost koju je zatekao. 
- Pruge Sv. Ivan Žabno - Gradec, je jedina pruga koja se u Hrvatskoj gradi u zadnjih pola stoljeća. Time postajemo predgrađe Zagreba – izrekao je Bajs.  Što se tiče nastavka gradnje brze prometnice do Bjelovara, on će se zalagati za nastavak do Daruvara i dalje. Pri čemu se osvrnuo i na najave iz nekih krugova kako će se graditi državna cesta.
- Državnu cestu imamo i nama treba brza cesta. Želimo biti jednaki s ostalima – kazao je svojim simpatizerima koji su ga aplauzom ispratili s govornice. Njegovu kandidaturu su uz SDP-e podržali HNS, Hrvatska stranka umirovljenika, Stranka umirovljenika, Blok umirovljenika, ORaH, Nezavisni seljaci Hrvatske, Hrvatska seljačka stranka braće Radić. Kao i nezavisni kandidati za načelnike općina Kapela i Velika Pisanica, Danijel Kovačec i Fredi Pali. Pali je kazao kako je posebice ponosan što Bajsa poznaje od 1991. godine iz vremena Domovinskog rata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bajica1009 04.04.2017.

    Pravi čovjek na pravom mjestu

  • Yugonostalgicar 04.04.2017.

    Opet ovaj...hoce li se netko normalan u hrvatskoj pojavit

Komentiraj...
Vidi sve komentare