To je to što me zanima!

Damir Kajin: Povećanje PDV-a na 25 posto je čisti promašaj

Saborski zastupnik Damir Kajin smatra kako bi uvođenje PDV-a od 25 posto i porez na imovinu bili promašaj. Strahuje da bi takvi potezi najviše pogodili umirovljenike
Vidi originalni članak

IDS-ov zastupnik Damir Kajin reagirao je na najave ministra financija Slavka Linića o povećanju PDV-a na 25 posto i rekao kako bi takav potez bio čisti promašaj. Isto tvrdi i za porez na imovinu i poručuje kako će na kraju takav porez pretvoriti u ''porez na sirotinju'', piše HRT

- Porezom na imovinu bojim se da će najviše stradati Istra. Ljudi su se cijeli život odricali i  radili da bi nešto za sebe i svoje stvorili. Tko će to na kraju platiti? Ja se bojim da će na kraju ponajviše platiti umirovljenici - smatra Kajin. 

Idi na 24sata

Komentari 102

  • gogson00 02.01.2012.

    Ako je to zbilja istina, Hrvatsku čeka pakao... Nadam se da imaju imalo pameti, pa da smanje PDV, na, primjerice, 18 %, potaknu potrošnju, te na taj način pokušaju napraviti pozitivan pomak. Svi ekonomisti s kojima sam pričao kažu da će ovo imati bumerang efekt, odnosno, da će nam se obiti o glavu. A da konkretnih rezultata neće biti.

  • starikonj 31.12.2011.

    Kajin je opet brzopotezno bez valjane argumentacije iznio svoje viđenje. Baš me interesira što će reći ako se uvede 10% međustopa za turizam. Hoće li tada istarski ugostitelji smanjiti cijene ili će iste zadržati na današnjoj razini i tako ekstraprofitirati.

  • Diba 31.12.2011.

    kakve veze ima PDV i koliki je kad na kravate iz Padove svakako neplačaš ništa.

Komentiraj...
Vidi sve komentare