To je to što me zanima!

Dan bez smrti: Nakon 3 godine u El Salvadoru nitko nije ubijen

Predsjednik Mauricio Funes je rekao kako je u El Salvadoru bilo i po 18 ubojstava dnevno. Od 2009. godine ni jedan dan nije prošao bez kriminala i smrti
Vidi originalni članak

U El Salvadoru je u subotu bio prvi dan u posljednje tri godine kada nitko nije ubijen. Guardian javlja kako su lokalne vlasti povodom mira na jedan dan organizirale proslavu na ulicama. 

- Nakon nekoliko godina tijekom kojih je u El Salvadoru bilo i po 18 ubojstava dnevno, u subotu nije bilo ni jedno ubojstvo - istaknuo je predsjednik Mauricio Funes. Dodao je kako je on preuzeo vlast 2009. godine i od tada ni jedan dan nije prošao bez kriminala i smrti.

El Salvador inače ima skoro najvišu stopu ubojstava na svijetu, oko 66 na 100.000 stanovnika. Prosjek ubojstava je 12 dnevno. Uzrok tolikom nasilju su okršaji meksičkih narkokartela, koji preko El Salvadora švercaju drogu.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • InkeMajeAsteci 17.04.2012.

    -El Salvador (španj. Spasitelj.) (ironija br.1) -Geslo: Dios, Unión, Libertad (španj., Bog, jedinstvo, sloboda) (ironija br.2) -Vjeroispovjest: rimokatolici 52,5%, protestanti 27,9%, ostali 19,6% (ironija br.3) -država sa jednom od najvećih stopa kriminala u svijetu (ironija br.4) Vjera uistinu čini ljude boljima?

  • PMF 087 17.04.2012.

    Hajde neka bude dan bez političkih pljački kod nas, ako je moguće.. Neće ga još dugo biti kako ja to vidim.

  • MajaDoJaja 17.04.2012.

    eh, lijepo smo upropastili ovaj planet i život na njemu....došlo je dotle da su dani bez ubistava i kriminala toliko rijetki da ih slavimo...samo da ne počnemo uskoro slaviti i dane bez požara, zemljotresa, tsunamija i smrtonosnih virusa...

Komentiraj...
Vidi sve komentare