To je to što me zanima!

Dan grada: 'Zagreb mora biti lokomotiva hrvatskog razvoja'

Nadam se da ćemo biti jači od krize i pesimizma i da će europsko zagrebačko srce biti jače od problema koji nas ovog trenutka tište, poručio je predsjednik Josipović
Vidi originalni članak

Zagreb slavi svoj dan. Tim povodom održana je i svečana sjednica zagrebačke Gradske skupštine na kojoj su uručene nagrade zaslužnima, a titula Zagrepčanke godine otišla u ruke Vernese Smolčić, docentici na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. 

Predsjednik Ivo Josipović napomeno je da Zagreb i Hrvatska ne smiju dopustiti da potonemo u siromaštvo i beznađe te da ne izgubimo optimizam koji gradimo na europskom putu. Rekao je da Zagreb ostvaruje 'lavovski dio' BDP-a, akademskih i umjetničkih uspjeha. Uvjeren je da možemo biti jači od problema.

- Zagreb jest i mora biti lokomotiva našeg razvoja. Nadam se da ćemo biti jači od krize i pesimizma i da će europsko zagrebačko srce biti jače od problema koji nas ovog trenutka tište - izjavio je Josipović.

Tijekom proslave Dana Grada Zagreba okupljeni u Starogradskoj vijećnici prisjetili su se i poplavljenih područja.

Bandić: Budimo bolji ljudi, budimo odgovorniji i budimo više zajedno

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je da treba prebrisati granice kada je u pitanju ljudska nedaća pa je sredstva za predviđena za proslavu uputio obiteljima s poplavljenih područja

Kazao je da će nastaviti razvijati Zagreb tolerancije i skrbi o građanima.

- Budimo bolji ljudi, budimo odgovorniji i budimo više zajedno. Nikad ne trebamo zaboraviti, izabrani smo zbog naših građana i poboljšanja njihove kvalitete života, sredstvima koja su nam povjerili. Zadovoljstvo građana i kvaliteta ljudskog života istinski je test za sve nas - poručio je Bandić.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • SAINT 01.06.2014.

    Zbilja ne mogu razumit tko može glasat za Josipovića , on je važan samo sebi i onim dnevnicama od 1200 eura kada putuje vani. Sramota ako opet bude izabran , a sami neprijatelji Hrvatske u njegovom timu.

  • august 01.06.2014.

    Zagreb Zagreb a sta je sa slavonijom ostaplari jedni ljudi nemaju sto jesti a vi cijelu privredu gurate u Zagreb po meni je Zagreb naj koruptni grad Balkana sve sto je prije radio Beograd sada radi Zagreb!!!

  • smilodon 31.05.2014.

    kjsor i bernardić se smiju, a josipović i bandič su nekak namrgoženi u stvari više zamišljeni! možda je zoka udaral po grmlju pa isteral king-konga

Komentiraj...
Vidi sve komentare