To je to što me zanima!

Dan nakon atentata na Abea u Japanu se nastavlja kampanja

Abeova smrt potaknula je pitanja o sigurnosnim mjerama za javne osobe u Japanu, gdje političari obično u kampanjama upućuju izravne pozive biračima ispred željezničkih stanica i supermarketa
Vidi originalni članak

Predizborna kampanja u Japanu nastavlja se u subotu, zadnjeg dana prije glasovanja za gornji dom parlamenta i dan nakon atentata u kojemu je ubijen bivši premijer Shinzo Abe.

Abea, najdugovječnijeg japanskog modernog čelnika, dok je držao predizborni govor u gradu Nara, u petak ujutro ubio je 41-godišnji muškarac, a taj je čin politički establišment osudio kao političko nasilje i napad na samu demokraciju.

UBILI BIVŠEG PREMIJERA Japan oplakuje bivšeg čelnika: 'Ubojicu čeka smrtna kazna...'

Političari su obećali da će nastaviti s kampanjom uoči nedjeljnih izbora, na kojima se očekuje pobjeda japanske vladajuće koalicije, a prije atentata Liberalno-demokratska stranka, u kojoj je Abe zadržao znatan utjecaj, vidjela se kako dobiva mjesta u izborima.

NAPADAČ GA USTRIJELIO Atentat na Abea otvorio pitanje o sigurnosti japanskih političara

Abeova smrt potaknula je pitanja o sigurnosnim mjerama za javne osobe u Japanu, gdje političari obično u kampanjama upućuju izravne pozive biračima ispred željezničkih stanica i supermarketa.

Mnoge stranke su najavile da će se sada dužnosnici suzdržati od govora u u subotu, ali da će se kampanja nastaviti kako bi se pokazala odluka da se ne povinuje nasilju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Zakonjara 09.07.2022.

    Plenkane šta kažeš na ovo?

  • bečar-bečar 09.07.2022.

    svaki atentat je plod ili bolesnog ubojice ili rezultat nečijeg bijesa prema žrtvi.to u japanu nije običaj ali ubojica je znao da ga čeka smrtna kazna,dakle imao je jak motiv ili je bolestan.teško da će ga proglasiti bolesnim,zbog primjera za druge potencijalne ubojice.smrtna kazna govori da se to ne smije,dok u civiliziranoj i najdemokratičnijoj americi i europi takve ubojice proglase odmah bolesnim i neuračunjljivim i zato je toliko ubojstava.moja bi presuda bila kao i japanska - smrtna kazna,za primjer ostalima.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare