To je to što me zanima!

Dan nakon smjene Morsija već odabrali privremenog čelnika

Adly Mansour svečano je prisegnuo u četvrtak na Ustavnom sudu, a ceremoniju je uživo prenosila državna televizija. Na čelu Egipta bit će dok se ne održe izbori
Vidi originalni članak

Glavni sudac egipatskog Ustavnog suda položio je prisegu za privremenog predsjednika i tako zamijenio Mohammeda Morsija kojeg je s vlasti svrgnula vojska, piše AP.

Adly Mansour svečano je prisegnuo u četvrtak na Ustavnom sudu, a ceremoniju je uživo prenosila državna televizija. Na čelu države bit će dok se ne odabere novi predsjednik. Datum izbora tek se treba odrediti.

Mansour je postavljen na funkciju samo dan nakon što je vojska svrgnula Morsija koji je dužnost preuzeo prije godinu dana, kao prvi demokratski izabran predsjednik Egipta. 

Vojska je Morsija smijenila nakon što su milijuni Egipćana ovaj tjedan izašli na ulice i zahtijevali njegovu ostavku. On se trenutno nalazi u kućnom pritvoru na nepoznatoj lokaciji. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • ivanfilip 04.07.2013.

    Odlučan narod.Respekt.

  • emma123 04.07.2013.

    bez obzira na sve, straši činjenica koju moć ima vojska i iz kojih još razloga mogu u tako kratkom vremenu napraviti smjenu vlasti !

  • WOMANIZER 04.07.2013.

    tako ćemo i mi..............jednom! lol

Komentiraj...
Vidi sve komentare