To je to što me zanima!

Dan žalosti u Srbiji: 25 škola je prijavilo da učenici rade popise i imitiraju tragediju iz Beograda

Zastave su na pola koplja u Srbiji nakon što je 13-godišnji dječak ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio učiteljicu u školi na Vračaru, a noćas je osam ljudi kalašnjikovom ubio mladić (21) iz Mladenovca
Vidi originalni članak

Nakon tragedije u školi na beogradskom Vračaru, a onda i krvavog pohoda mladića u Mladenovcu, u nizu školskih ustanova u Srbiji učitelji su prijavili kako klinci dolaze na nastavu s plastičnim pištoljima, rade navodne spiskove za odstrel, simuliraju pucnjavu ili zbijaju slične morbidne šale.

Kako javlja TV Pink, čak 25 škola prijavilo je dosad takve incidente i čini se da je došlo do eskalacije morbidnog "copycat" ponašanja među đacima, čak je bilo poruka podrške na društvenim mrežama 13-godišnjem dječaku koji je ubio osmero školskih kolega i zaštitara te ranio još šestero djece u srijedu ujutro u Beogradu.

UŽAS NA VRAČARU Beogradska novinarka Tamara Skrozza za 24sata: Masakr u školi je slom slomljenog društva

-  Ovo se moglo očekivati jer jedan dio djece ne razumije koliko je situacija ozbiljna i mogla bi to biti nekakva obrambena reakcija. Očigledno se u familijama nije razgovaralo o ozbiljnosti ovoga što se dogodilo i kakve sve to tragične posljedice ima - rekla je za srpske medije psihologinja Tanja Ignjatović

Jutros 10 sati počelo je ispitivanje oca dječaka koji je u srijedu u školi Vladislav Ribnikar ubio devet i ranio osam osoba. Ispalio je 57 metaka. 

Podsjetimo, imao je i četiri molotovljevih koktela s kojima je namjeravao zapaliti ulaz u školu da nitko ne može izaći niti ući i pomoći djeci. S 14 metara udaljenosti najprije je ubio zaštitara i krenuo dalje, prema dežurnim djevojčicama u hodniku škole.

Upucao je curicu koja je sjedila za stolom, pa kolegicu pored nje i potom djevojčicu za klavirom. Krenuo je dalje, prema svom razredu. Ušao je i odmah s vrata pucao u učiteljicu povijesti, koja mu je prije nekoliko dana dala jedinicu. Okrenuo se prema kolegama iz razreda i pucao opet. Njih pet je na mjestu preminulo. Šest se nalazi u bolnici, a dvoje ih se bori za život. Ubijao je ciljano. Ostale je poštedio. 

'NAŠ HEROJ' Dirljivi crtež ispred škole užasa: Nije bio na popisu za likvidaciju, ali njega je dječak prvog ubio...

Za vrijeme dok je ubijao, u susjednom razredu bila je i njegova desetogodišnja sestra. Potom je izašao iz razreda, prošao kroz školu i izašao u školsko dvorište. Spustio je pištolj i iz njega izvadio preostalu municiju pa nazvao policiju i rekao što je učinio. 

- Ja sam psihopata koji treba da se smiri - rekao je dječak policiji, koja je službeno objavila da je na papiru imao razrađeni plan kao u videoigricama s obilježenim 'primarnim metama' te popisom imena dječaka i djevojčica koje želi ubiti. Prema srpskom zakonu, budući da je mlađi od 14 godina, ne može odgovarati za počinjeni zločin i smješten je u psihijatrijsku ustanovu.

NAKON MASAKRA U BEOGRADU Još jedan dječak (9) u školi napravio popis učenika koje želi ubiti. Majka: 'To je samo igra'

Otac dječaka-ubojice iz dobrostojeće beogradske obitelji priveden je u satima nakon stravičnog pohoda jer je klinac očito znao šifru za sef s pištoljima koje su držali u stanu. I ne samo to, prema neslužbenim informacijama otac je 13-godišnjeg dječaka vodio na streljanu i učio ga pucati, iako na svakoj streljani stoji upozorenje da je zabranjen ulaz mlađima od 18.

Prema važećim zakonima u Srbiji, onaj tko posjeduje oružje i dozvolu mora ga držati u sefu, bez municije, a šifru sefa ili ključ ne smije dati nikome. No dječak je očito znao kako doći do oružja, imao je dva očeva pištolja sa sobom. 

Idi na 24sata

Komentari 18

  • jocoban 06.05.2023.

    Govori se da je internet kriv ,društvene mreže da propagiraju loše stvari!Pitanje je zašto se propagiraju loše stvari,zašto netko ima potrebu biti,zao,loš,okrutan i onda još poticati to!Nema to veze sa internetom,pa nije internet naučio ljude da budu loši i pokvareni!Oni već jesu takvi,netko je prvi počeo loše stvari stavljati na net!Pitanje je kako spriječiti a ne liječiti samo!

  • karla2408 05.05.2023.

    bojim se da je ovo samo pocetak..sad ce masovno balavurdija uzimat stvari u svoje ruke,jer znaju da ih zakon stiti..ovom se treba stati na kraj..mjenjati zakon pod hitno..nista maloljetan ovo,ono..ubio si ,metak u celo..

  • Pazisežena 05.05.2023.

    Pa u Srbiji imate udrugu mrzimo zajedno šta se čudite

Komentiraj...
Vidi sve komentare