To je to što me zanima!

'Danas jedemo ribu': Tolušić učenicima dijelio riblje pakete

Kampanjom se želi podići svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture kako bi se više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka...
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić posjetio je u četvrtak zagrebačku Osnovnu školu Tina Ujevića, gdje je učenicima podijelio paketiće s ribljim proizvodima i edukativnom slikovnicom i time pokrenuo informativnu kampanju "Danas jedemo ribu" u sklopu koje će u dvije tisuće škola, kroz tjedan dana, biti podijeljeno oko 40.000 paketića.

Riječ je o informativnoj kampanji Ministarstva poljoprivrede u obrazovnim ustanovama na nacionalnoj razini. 

Projekt vrijedan oko milijun i pol kuna financira se iz EU fondova, rekao je ministar Tolušić.

"U dvije tisuće škola tj. u svim hrvatskim školama promovirat ćemo akciju. Oko 40 000 prvašića dobit će pakete u kojima su proizvodi od ribe i edukativna slikovnica. Iako smo morska zemlja, prosječno svaki građanin godišnje pojede osam kilograma ribe, a to je nizak prosjek. Želimo to promijeniti", rekao je te dodao kako će se projekt nastaviti i u narednim godinama.

Tolušić je naglasio da gotovo sve voće, povrće i mlijeko koje koriste škole, u vrijednosti od oko 25 milijuna kuna, dolazi od hrvatskih proizvođača.

Kampanjom se želi podići svijesti o važnosti domaćih proizvoda ribarstva i akvakulture kako bi se više koristili u prehrani školske djece i postali značajan dio njihovih zdravih obroka.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Anarhosindikalist 20.09.2018.

    Sjeća li se još netko Tolušićeva obećanja da će zabraniti izvoz trupaca? Činjenica je da veliki broj šlepera svakodnevno odvoze trupce u Sloveniju i Austriju... koje su zabranile izvoz vlastitog drveta te drastično ograničile sječu u vlastitim šumama. Dakle, još jedan dokaz da Hrvatskom vladaju njeni neprijatelji. Ja čak vjerujem da je Tolušić imao iskrenu namjeru zaustaviti ovu praksu, ali je očito precijenio svoju moć.

Komentiraj...
Vidi sve komentare