To je to što me zanima!

Danas još vruće, predvečer se očekuju jača nevremena i kiša

Početak novog radnog tjedna počet će osvježenjem, poglavito u unutrašnjosti gdje će ponedjeljak biti promijenljiv s malo kiše, lokalno s jačim pljuskovima i grmljavinom
Vidi originalni članak

Promjenljivo te vrlo toplo i vruće, prognoza je za današnji dan od 10 sati Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Više oblaka očekuje se u unutrašnjosti Hrvatske, gdje će mjestimična kiša ili pljuskovi s grmljavinom biti češći. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni, a na Jadranu ujutro ponegdje bura, zatim sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 27 do 32 °C.

Početak novog radnog tjedna počet će osvježenjem, poglavito u unutrašnjosti gdje će ponedjeljak biti promijenljiv s malo kiše, lokalno s jačim pljuskovima i grmljavinom. Na Jadranu će biti nešto sunčanije. Vjetar slab i umjeren sjeverni i sjeveroistočni, na Jadranu sjeverozapadni, a navečer će zapuhati umjerena, na sjevernom dijelu i jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, u Dalmaciji do 25 °C. Najviša dnevna od 21 do 26, a na moru od 26 do 30 °C. 

Opasnost od jačih nevremena

Stranica estofex.org objavila je kartu Europe koja pokazuje područja na kojima se od 18 sati u nedjelju do 18 sati u ponedjeljak mogu očekivati  nevremena. Uz središnju i kontinentalnu Hrvatsku, krivulja koja pokriva područja s nevremenima razine 2 od 3, odnosi se i na sjever Italije, većinu Mađarske i Slovačke te istočnu Poljsku, Estoniju, Litvu i Latviju. 

HAK: Na A7 usporeno zbog radova

Na autocesti A7 između čvorova Hreljin i Šmrika u smjeru Krka vozi se usporeno, kroz zonu gradilišta (do ponedjeljka 27. lipnja do 7,00 sati), a zatvorena je dionica između čvorova Križišće i Šmrika u smjeru Rijeke, javio je HAK nešto poslije 10  sati.

Dvosmjerno se vozi na autocestama: A 2 Zagreb- Macelj između naplatnih postaja Zaprešić i odmorišta Jakovlje  na autocesti A4 Goričan- Zagreb zatvoren je dio čvora Sv, Helena.  Do 12 sati bit će zatvoren izlazni krak čvora Sv. Helena iz Zagreba u smjeru Bjelovara, Sv, Ivana Zeline, Vrbovca i Sv. Helene. Obilazaka Za Bjelovar i Vrbovec je sa čvora Kraljevečki  Novaki  županijskom cestom ŽC 3034 za Dugo Selo, a obilazak za Sv. Ivan Zelinu i Sv. Helenu je sa čvora Popovec ili Komin na DC3.

Do 28. lipnja zatvoren je izlazni krak čvora Sveta Helena iz smjera Zagreba prema Svetoj Heleni i Svetom Ivanu Zelini.
Pojačan je ulazak osobnih vozila na graničnim prijelazima Bajakovo, Slavonski Brod,  Metković i Macelj.
Trajekti i katamarani plove redovito.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Filomena 26.06.2016.

    vizualno osvježenje prija.. ali što je sunce užareno na izlasku "reklo" biti će pakleno vruće

  • TORCIDA DUBRAVA_943 26.06.2016.

    hebes vrucine!

  • Jure Franceti 26.06.2016.

    kada hdz dođe na vlast onda će osviježit ili velika Srbija sa Milanovićem i Pupavcem

Komentiraj...
Vidi sve komentare