To je to što me zanima!

Danas počelo obilježavanje 22. godišnjice stradanja Škabrnje

Oko 18 sati Škabrnjani su tradicionalno zapalili svijeće i lampione na ulazu u mjesto duž glavne ulice koja vodi u centar. Ondje je 18. studenog 1991. ubijeno 43 ljudi
Vidi originalni članak

Prikazivanjem filma "Heroji Vukovara" u Osnovnoj školi "Vladimira Nazora" u Škabrnji počelo je obilježavanje 22. godišnjice stradanja tog mjesta u velikosrpskoj agresiji koja je počela 18. studenoga 1991. U mjesnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije otvorena je izložba "Ranjeni Krist" autora Marije Slišković, Ivana Matkovića Laste i dr. Slobodana Langa. 

Oko 18 sati Škabrnjani su tradicionalno zapalili svijeće i lampione na ulazu u mjesto duž glavne ulice koja vodi do središta mjesta. Ondje je 18. studenog 1991. agresor ubio 43 mještana. Tog dana ubijeno je i 15 branitelja, a dio mještana odveden je u zatočeništvo. Tijekom višegodišnje okupacije sve do oslobođenja u Oluji 1995. broj škabrnjskih žrtava povećao se na 86. 

Sutra, na dan pokolja, Škabrnjom će proći kolona sjećanja do spomen-obilježja masovne grobnice.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Admin_24sata 18.11.2013.

    Poštovani, 'dudulex' je zbog vulgarnih komentara zauvijek obrisan, a svi njegovi komentari također su maknuti. Nažalost, kako su komentari ostavljeni sredinom noći (od 23h do 7h), nismo bili u mogućnosti reagirati odmah. Molimo ostale komentatore da ubuduće ne nasjedaju na provokacije jer ćemo ih njihove vulgarne odgovore brisati. Lijep pozdrav i ugodno komentiranje.

  • Capafiori 17.11.2013.

    Sretan Ti rođendan Milane..... tog dana si od zločinačkih ruku bio predodređen za smrt, no, nakon nekoliko godina, u razmjeni, stigao si neprepoznatljiv ali živ, a to je najvažnije. Škabrnjani, budite ponosni na ono što ste prošli i preživjeli, samo - ne zaboravite nikad. Obiteljima stradalih i poginulih želim mir i ljubav u srcu.

  • Infanterie-Regiment 369 17.11.2013.

    dudulex ... was für ein opfer!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare