To je to što me zanima!

Širića osudili na četiri godine zatvora, Šprajceru tek uvjetna

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
USKOK je za optuženike tražio najstrože kazne, dok obrana smatra kako optuženicima krivnja nije dokazana. Optužen je i nogometni sudac Stjepan Djedović
Vidi originalni članak

Bivši čelnik nogometne sudačke organizacije Željko Širić nepravomoćno je osuđen na četiri godine zatvora, a dobio je i zabranu rada u hrvatskom nogometu u trajanju od osam godina. Ta kazna počinje vrijediti od trenutka kad izađe iz zatvora.

Širić se u utorak nije pojavio na Županijskom sudu u Zagrebu. Po zakonu, on nije dužan pojaviti se na izricanju presude.

Drugooptuženi Neven Šprajcer, bivši tajnik NK Karlovca dobio je 10 mjeseci uvjetno s rokom kušnje od četiri godine.

Davali mito za "pošteno suđenje"

Afera je izašla u javnost 9. prosinca 2011. kada je policija uhitila Širića i Stjepana Djedovića, koji je izuzet iz slučaja zbog bolesti.

Iskaz bivšeg predsjednika Uprave Hajduka Hrvoja Maleša, koji je ranije svjedočio da je u ulozi USKOK-ova pouzdanika Širiću platio 30.000 eura za pošteno suđenje, tužitelj je ocijenio potkrijepljenim dokazima, dok je obrana ustvrdila da je Maleš prvi kontaktirao i na taj način poticao Širića na korupciju. Tužiteljstvo smatra da tajno snimljeni razgovori potvrđuju da je Širić od Maleša tražio novac za koji bi on i bivši nogometni sudac i dužnosnik Stjepan Djedović osigurali Hajduku pošteno suđenje. 

Neven Šprajcer je tada bio tajnik Udruge prvoligaša. Njega se tereti da je sa Širićem dogovorio da njegovu klubu za mito od 3000 eura  također osigura pošteno suđenje.  Šprajcerova obrana tvrdila je da su dokazi protiv njega netočni i iskonstruirani. Iskaz tajnika NK Karlovca Dražena Mejašića, koji je posvjedočio da je vidio predaju novca Širiću,  obrana je ocijenila nevjerodostojnim.

Idi na 24sata

Komentari 131

  • FASTT 27.03.2014.

    ovo je da ne povjeruješ nakon svega do groba se kune da je nevin..pa gospodo ja vas sad pitam zar se ne bojite Boga nakon svega???

  • 25.03.2014.

    Ja bih samo dodao da su jednako krivi onaj koji PRIMA mito i onaj koji DAJE mito, jer kaznjivo je i davanje i primanje mita, koliko je dobio Males? i "svi oni" drugi koji su davali? kakvo pravosudje mi imamo.

  • Nexe 25.03.2014.

    Hmmm ako nekog potkupljuješ da bude pošten, dali je to mito? Na kraju krajeva, čovjek ništa loše nije napravio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare