To je to što me zanima!

Petrač ne ide natrag u zatvor, iako je prekršio uvjetnu kaznu

Petraču nije opozvan uvjetni otpust, jer se smatra da nije počinio teški propust koji bi zahtijevao vraćanje u zatvor. To bi bilo u slučaju da je počinio kazneno djelo
Vidi originalni članak

Zdravko Jambrović, sudac izvršenja kazni Županijskog suda u Zagrebu, u četvrtak je odlučio kako Hrvoje Petrač neće natrag u zatvor, ali je dobio nove mjere kazne. Još u ponedjeljak mu je oduzeta putovnica. Petrač nije htio davati izjave. Na sud je došao pola sata ranije, a kod suca se zadržao 15 minuta. 

Petraču se mijenjaju uvjeti iz uvjetnog otpusta, koje je dobio ranijim rješenjem. Mora se javljati u 1. policijsku postaju u Zagrebu svaki drugi ponedjeljak u mjesecu, mora se odazvati na svaki poziv suca, javljati se i probacijskom uredu u Zagrebu koji nadzire uvjetne otpuste te ne smije napuštati Hrvatsku ni mjesto boravišta u Bosanskoj ulici u Zagrebu duže od jednog dana bez dozvole suca. Osim toga, kako bi mogli kontrolirati da ne odlazi u zemlje u koje može ući bez putovnice, granični policajci će o svemu obavijestiti policiju koja sudjeluje u provedbi mjera. Petraču nije opozvan uvjetni otpust, jer se smatra da nije počinio teški propust koji bi zahtijevao vraćanje u zatvor. To bi bilo u slučaju da je počinio kazneno djelo, što tu nije slučaj. 

Hrvoje Petrač je, podsjetimo, odlazio iz Hrvatske bez odobrenja, a u zatvoru je bio do studenog prošle godine zbog otmice sina Vladimira Zagorca. Petrač je 20 puta napuštao Hrvatsku bez dozvole, a prijetio mu je povratak u zatvor na 15 mjeseci. Sud mu je od tih 20 napuštanja zemlje odobrio tek putovanje u Španjolsku i Izrael na liječenje, na koje na kraju nikada nije ni otišao.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • Ivica9999 20.05.2019.

    Kako to,nema zatvora?

  • TAURUS777 10.05.2012.

    Akaj se tu ima za komentirati, svaki je komentar suvišan. Usput, hvala administratoru na skinutim bodovima (i tu su neka čudna mjerila).

  • winterlady 10.05.2012.

    kriminalci slobodno secu hrvatskom....sve korumpirano.fuj gadi mi se ova drzava....

Komentiraj...
Vidi sve komentare