To je to što me zanima!

Danas se raspravlja o provedbi Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini za 2019.

Pred zastupnicima je još jedan dinamičan radni tjedan, vjerojatno ne posljednji u ovoj godini, a započet će ga raspravom o provedbi saborske Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH za 2019. godinu.
Vidi originalni članak

Nastavlja se 4. sjednice Hrvatskog sabora. Danas će se raspravljati o provedbi saborske Deklaracije o položaju hrvatskog naroda u BiH za 2019. godinu.

Sabor je tu Deklaraciju donio u prosincu 2018. i u njoj odredio Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH kao tijelo koje mu jednom godišnje podnosi izvješće o ostvarivanju ciljeva navedenih u Deklaraciji 

Ministarstvo, koje je u tom kontekstu prikupilo očitovanje nadležnih nacionalnih tijela, u Izvješću je pobrojalo svoje, aktivnosti predsjednika Vlade i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske te aktivnosti i projekte 13 ministarstava.

Hrvatska, ističe se u Izvješću, podupire suverenitet, integritet i teritorijalnu cjelovitost BiH, kao države dvaju entiteta i triju konstitutivnih naroda i ostalih građana.

Svestrani partnerski odnosi s BiH, jednakopravnost Hrvata kao jednog od triju konstitutivnih naroda te euroatlantski put BiH, glavne su odrednice pristupa hrvatske Vlade koja je usmjerena na poboljšanje položaja i unapređenje života hrvatskog naroda u BiH.

Idi na 24sata

Komentari 29

  • miljac mimi 10.12.2020.

    Bla bla bla Kazete Hrvati jok oni su katolici a mi smo Hrvati koj tu zivimo placamo i vec 30 god hranimo vase glasace , reko je Mesić da im necemo davat vise pare vec ce mo ih naucit radit kako se lovi riba a ne ju slat u Bosnu

  • cuksl 09.12.2020.

    Polozaj hrvata je okarakteriso hag uzp pa ljudi kakav polozaj imaju srbi u hr takav treba da bude i hrvatima u bih jer su bili separatisti,sve po zasluzi...

  • savskokupaliste 08.12.2020.

    I u Bosni su HDZ Hrvati lopine.Čović.

Komentiraj...
Vidi sve komentare