To je to što me zanima!

Danas štrajk u školama: Divjak je pozvala na komunikaciju

Ravnatelj je odgovorna osoba, on će od onih koji neće štrajkati, i na neki drugi način, spajanjem razdrednih odjela osigurati da sva ta djeca budu zbrinuta za vrijeme trajanja štrajka, rekao je Željko Stipić
Vidi originalni članak

Štrajk u školama koji organizira sindikat Preporod trajat će danas od 11:55 do 12:55 sati. Podsjetimo, u srijedu je trebao biti opći štrajk javnih službi, ali je mirenje s Vladom u utorak uspjelo. Iduće će godine plaće učiteljima, liječnicima, medicinskim tehničarima biti povećane u dva navrata. Prvi put u siječnju, 3 posto, i još 2 posto u rujnu. Nakon štrajka u srijedu sindikat zaposlenika u hrvatskom školstvu - „Preporod” održat će konferenciju za novinare o odazivu jednosatnom štrajku u osnovnim i srednjim školama te o idućim koracima. 

DOBIT ĆE VEĆE PLAĆE Sindikati ipak neće štrajkati; Pavić: 'Našli smo 150 milijuna'

- Ravnatelj je odgovorna osoba, on će od onih koji neće štrajkati, i na neki drugi način, spajanjem razdrednih odjela osigurati da sva ta djeca budu zbrinuta za vrijeme trajanja štrajka - rekao je Željko Stipić iz Preporoda za N1.

Ministrica znanosti i obrazovanja, Blaženka Divjak, na svom je Facebooku komentirala štrajk u školama, koji je sindikat Preporod najavio za srijedu.

- Zadovoljna sam što je proces mirenja između Vlade RH i većinskih sindikata javnih službi uspješno okončan. Unatoč tome, prema dostupnim javnim informacijama jedan manjinski sindikat u školstvu ipak sutra planira održati štrajk u nekim školama, u trajanju od sat vremena. Pozivam ravnatelje da surađuju i komuniciraju s roditeljima i učenicima o načinu i detaljima održavanja najavljenoga štrajka. Zaposlenicima koji nisu u štrajku treba osigurati uvjete za nesmetan rad, a posebno za brigu o učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole i onima koji su uključeni u produženi boravak ili cjelodnevnu nastavu - napisala je ministrica u utorak na Facebooku.

Idi na 24sata

Komentari 39

  • Pumpkin. 28.11.2018.

    Da li se ovi koji štrajkaju svako malo, znači prosvjetari pitaju što bi bilo da tako počnu štrajkati oni koji pune drž. proračun u realnom sektoru? Otkuda bi uopće dobili te plaće koje su im uvijek premale? Zaposlenih u realnom sektoru sve manje, a proračun sve veći, a ovi samo traže više i više.

  • lakej999 28.11.2018.

    zašto niste štejkali preko ljeta u vrijeme ferija i godišnjih odmora,u dane kada ne radite?dobili bi mahunu a treba da je i sad dobijete...neradnici jedni..

  • Herzog(315178) 28.11.2018.

    Učiteljima i nastavnicima treba vratiti dostojanstvo .

Komentiraj...
Vidi sve komentare