To je to što me zanima!

Danci će ubiti 17 milijuna kuna zbog korone: Virus u njima je mutirao i proširio se na 12 ljudi

Imamo veliku odgovornost za vlastito stanovništvo, no, s ovim otkrićem mutacije imamo još veću odgovornost za ostatak svijeta, objasnila je premijerka Frederiksen
Vidi originalni članak

Više od 17 milijuna kuna u Danskoj bit će ubijeno nakon što su istraživanja pokazala da u sebi nose mutirani virus koji se može proširiti na ljude, rekla je premijerka Mette Frederiksen.

Zaraza se proširila na 207 farmi kuna, uglavnom na sjeveru poluotoka Jutlanda. Virusom se zarazilo i 12 ljudi, javlja Berglinske.de.

- Znanstvenici su pronašli slična stanice virusa kod ljudi i kuna, a ona pokazuju smanjeni otpor na antitijela i potencijalno umanjuju učinkovitost budućih cjepiva protiv koronavirusa koja se upravo razvijaju u svijetu - rekli su znanstvenici, piše Reuters

- Imamo veliku odgovornost za vlastito stanovništvo, no s ovim otkrićem mutacije imamo još veću odgovornost za ostatak svijeta - objasnila je Frederiksen na konferenciji za medije. 

- Mutirani virus u kunama može predstavljati rizik jer buduće cjepivo na ljude zaražene tim virusom ne bi moglo djelovati - zaključila je.  

Podijelili istraživanja

Otkriće mutiranih stanica korona virusa Danci su podijelili i sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom te Europskim centrom za prevenciju i kontrolu bolesti. U četvrtak će predstaviti plan borbe protiv širenja mutiranog virusa. U istrebljenju kuna sudjelovat će vojska i policija.

- Imamo najdublje razumijevanje i supsjećanje sa svim uzgajivačima kuna. To je vaš kruh, od toga su živjele generacije vaših obitelji. Veliki će to biti udarac i za danski izvoz. Jako nam je žao zbog ovog, danas je tužan dan - rekla je premijerka.

 

Idi na 24sata

Komentari 97

  • 10.01.2021.

    Hrvatska bi trebala zabraniti ulaz svima koji su iz država koje uzgajaju životinje radi krzna ako nemaju test da su negativni.Isto i ona tržnica u Wuhanu...

  • Ajmemeniii 06.11.2020.

    A što je to. Hdz je ubio milijarde kuna koje su otišle u nepovrat

  • sosna5 05.11.2020.

    Strašno, jadne životinjice 😢

Komentiraj...
Vidi sve komentare