To je to što me zanima!

Dani Mirka Kovača okončani su svečanom podjelom nagrada

Pisac crnogorskih korijena Mirko Kovač živio je od početka devedesetih pa sve do smrti 2013. u Rovinju. Peta po redu manifestacija skupila je čitav niz stručnjaka, književnika i filmskih djelatnika
Vidi originalni članak

Peta po redu manifestacija od internacionalnog značaja koja nosi naziv po piscu crnogorskih korijena Mirku Kovaču, a koji je od od početka devedesetih pa sve do smrti 2013. godine živio u Rovinju, okončana je sinoć su u kazalištu Antonio Gandusio podno crkve Svete Eufemije, svečanom ceremonijom podjela nagrada.
 
No prije toga, okupljeni su međunarodni stručnjaci, književnici i filmski djelatnici u okviru više dnevnih događanja, održali i čitav niz rasprava i okruglih stolova od velikog značaja za hrvatsku i regionalnu književnu i kulturnu scenu, s fokusom na rad i djelo velikog Kovača. Zanimljiva je bila i ovogodišnja mala retrospektiva filma koju su Kovač i Lordan Zafanović radili zajedno, a prisutni mogli na velikome platnu pogledati i treći dio ratne trilogije "Večernja zvona" nastao po samome Kovačevom romanu. Posljednji sati manifestacije u subotu su bili u znaku dodjele nagrada za 2017. godinu.

POČAST VELIKOM PISCU U Rovinju su otvoreni Peti dani književnika Mirka Kovača

Nagradu za najbolji scenarij dobili su Igor Bezinović i Ante Zlatko Stolica za svoj film "Kratki izlet", po istoimenom romanu Antuna Šoljana. Nagradu za knjigu eseja dobio je Svetislav Basara, a za najboljeg mladog autora proglašen je Bojanu Krivokapić, za knjigu "Proleće se na put sprema. Nagrada za najbolji roman u 2017. godini dobio je Semezdin Mehemedinović za "Me med, crvena bandana i pahuljica". 

Obraćajući se posjetiteljima kazališta, prijateljima i suradnicima, te dakako samome organizatoru i članovima Udruge, Mehmedinović je zahvaljujući na dobivenoj nagradi, istaknula poantu i važnost Mirka Kovača, a koji je mnoge nakon smrti zadužio čitanjem njegovih intelektualnih radova. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare