To je to što me zanima!

Danko Končar podijelio je 350 otkaza, krenuo s proizvodnjom

Kao dio restrukturiranja u Brodotrogiru 350 radnika dobilo je otkaz uz otpremninu od 5950 kuna po godini staža. Na poslu ostaje 830 radnika, a definirani su uvjeti rada
Vidi originalni članak

Kao dio restrukturiranja u Brodotrogiru 350 radnika dobilo je otkaz uz otpremninu od 5950 kuna po godini staža. Na poslu ostaje 830 radnika, a novi vlasnik Danko Končar i sindikati potpisali su i socijalni sporazum kojim se definiraju uvjeti rada za one koji će ostati raditi. Nova uprava zadržala je kolektivni ugovor, kao i brodograđevnu djelatnost.

Danko Končar je objasnio kako je višak radnika proistekao iz činjenice da je Europska komisija zahtijevala da se smanji jedan dio kapaciteta u Brodotrogiru. 

- Samim time mora se smanjiti i broj zaposlenih - rekao je Končar i dodao da je sporazum plod procesa u kojem su svi sudjelovali. 

Objasnio je da je normalno da nisu svi zadovoljni, ali da se radi samo o početku, te da je ovo bilo nužno kako bi škver mogao normalno poslovati. 


Idi na 24sata

Komentari 11

  • leoirex 28.09.2013.

    Ako bude radio dobro, Milanović i negovi pobočnici od ministara će ga otjerati, ako bude radio loše i s navodno prikazanim gubicima, Zoki će ga ljubiti u čelo. Možda završi i u Vladi, jer Vlada voli nesposobne članove, ministre i dr.

  • GoranHajduković 27.09.2013.

    naravno prvo treba proizvodnju otpustit, a kumovi,nećaci i ostala rodbina nek radi za njih ima love!Umirovljeni? Nezaposleni? Položi-off, ili nedovoljnih prihoda? Pokrenite svoj ​​vlastiti posao internet od kuće. Izgraditi preostali dohodak i iskoristio za stvaranje pravo bogatstvo. World Wide prihod sustav koji stvarno radi! Sve što treba je da. Slobodni trening i podršku, web stranice i proizvodi sve pod uvjetom! - Nulta stopa rizika www.sfi4.com/11968995/FREE

  • gazimar 25.09.2013.

    Što vole dijeliti. Blago nama.

Komentiraj...
Vidi sve komentare