To je to što me zanima!

Danska: Starijima od 50 nudit će 4. dozu cjepiva protiv korone

Danska na jesen planira ponuditi četvrtu dozu cjepiva protiv covida osobama starijim od 50 godina, izjavila je u srijedu premijerka Mette Frederiksen najavljujući strategiju za suzbijanje širenja bolesti
Vidi originalni članak

Iako je stupanj zaraze covidom još uvijek na niskim razinama, Danska je zabilježila porast broja slučajeva nakon što je nova podvarijanta omikrona BA.5, za koju se čini da se širi brže od drugih varijanti, postala dominantna u ovoj nordijskoj zemlji.

ODLUKA AMERIČKOG CDC-A Amerikanci će od idućeg tjedna protiv korone cijepiti i bebe: 'Ovo je veliki korak naprijed'

„Ne čudi nas da se pojavljuju nove varijante i da se zaraza može brže širiti, ali to se ipak dogodilo ranije od očekivanog. I zato trebamo reagirati, i zato djelujemo sada“, rekla je Frederiksen.

Dodala je da će ranjive skupine moći dobiti booster dozu već od sljedećeg tjedna.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Luanne 27.06.2022.

    Ako znanstvenici tvrde da novi soj uspješno izbjegava antitijela stečena prebolijevanjem i kod cijepljenih sa sve 3 doze postojećih cjepiva, onda samo trebam upitati sve cijenjene Vlade i epidemiologe... pa tko je ovdje lud? Nakon što sam primila 3 doze Pfaizera ne pada mi na pamet uzeti 4. koja me neće zaštititi kako znanost tvrdi. Ta priča...eto smanjit ćete rizik od teže bolesti i smrti je zaista nagađanje, nitko ne zna. Ostaje čekati hoće li stvoriti novu verziju cjepiva koja je efikasna na nove sojeve, a ove rezerve starih cjepiva možete baciti što se mene tiče i svih promućurnih koji su cijepljeni 3 puta do sada. Ahhhhh.

  • Let's Go 22.06.2022.

    Ta četvrta doza će biti na prisilnoj ili dobrovoljnoj bazi? 🤔

  • 22.06.2022.

    U susjednoj Švedskoj ih je na 2.512.853 pozitivnih u dobi od 50-59 umrlo 495. To je stopa smrtnosti 0.02% i to samo ako se pozitivan korona test uzima kao jedini parametar, nikakve druge boleštine koje su preminuli dodatno još imali se tu ne uzimaju u obzir!

Komentiraj...
Vidi sve komentare