To je to što me zanima!

Danska vojska: Šefe, brod smo potopili, ne znamo čiji

Somalija: Brod je već nekoliko dana plutao kad ga je u četvrtak presreo danski "Absalon". Danci pretpostavljaju da se radi o piratskom čamcu
Vidi originalni članak

Danska je mornarica izjavila da je pred somalskom obalom potopila brod pod sumnjom da je piratski pošto je evakuirala njegovu sedmočlanu posadu i zaplijenila zalihu oružja. Mornarički glasnogovornik kapetan Jesper Lynge rekao je da je fregata "Absalon" otvorila vatru na manji motorni čamac te ga zatim potopila jer mu motori više nisu radili, a more je bilo previše nemirno da se odtegli. Lynge je dodao da je u takvim okolnostima "uobičajen postupak" uništiti plovilo jer bi, ako ostane plutati, moglo predstavljati opasnost za ostale brodove. Brod je već nekoliko dana plutao kad ga je u četvrtak presreo "Absalon". Lynge je rekao da su na brodu našli ručne raketne bacače granata i strojnice AK-47. Objasnio je da je su sedam članova posade predali vlastima u Jemenu, ali da još nisu osumnjičeni za zločin.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Zlatko76 05.12.2008.

    Meni jedino nije jasno zašto i tu sedmoricu nisu potopili zajedno sa brodom ?! Ionako će za par mjeseci opet bit na moru i gusarit.

  • Gatsby 05.12.2008.

    Pa nema tu tu ništa nejasnog , po opremi se vidi da su ribiči bili u sportski ribolov :p

  • Zeljk0 05.12.2008.

    Tako treba! topove i strojnice po tim gadovima i sve ih pobit.

Komentiraj...
Vidi sve komentare