To je to što me zanima!

Dario Šušak (30) je prvi Hrvat osuđen u bandi 'Pink Panther'

Švicarske vlasti osudile su hrvatskog nogometaša Daria Šuška na godinu i mjesec dana zatvora. Izručile su ga Hrvatskoj gdje ga čeka još nekoliko sudskih procesa...
Vidi originalni članak

Zbog optužbi da je u koordinaciji s jednim krakom zloglasne ekipe pljačkaša pod nazivom Pink Panther pripremao razbojništvo, nekadašnji perspektivni hrvatski nogometaš NK Croatije iz Sesveta, Dario Šušak, na švicarskom je sudu u St. Gallenu dobio 13 mjeseci zatvora.

Uz zatvorsku kaznu, Šušak je dobio i izgon iz Švicarske u trajanju od pet godina. S obzirom da je u istražnom zatvoru već proveo točno 13 mjeseci koliko mu i iznosi kazna, presuda je odmah postala pravomoćna. Šušak je tako 4. srpnja s policijskom pratnjom sletio u Zagreb. Čim je sletio u Zagreb, policija ga je po nalogu Županijskog suda u Zagrebu otpratila do zatvora Remetinec. Šušak je zbog presude švicarskog suda izgubio i 100.000 kuna koje je kao jamstvo dao za suđenja u Zagrebu i tako na suđenja za niz razbojništva i prijestupa dolazio sa slobode, piše Jutarnji list.

- Točno je da je iz Švicarske izručen moj branjenik i trenutačno se nalazi u Zatvoru Zagreb , gdje očekuje nastavak suđenja za razbojništva s drugim osobama - potvrdio je za Jutarnji list Šuškov odvjetnik, Milko Križanović. Istaknuo je da o ostalim pojedinostima suđenja ne može govoriti.

Policija je Šuška uhitila sredinom travnja u jednom kafiću u St. Gallenu, zajedno s Markom Sudcem u sklopu istrage tzv. pinkpanteraša koji su izveli više pljački skupocjenog nakita po Švicarskoj i okolnim zemljama. Kod Šuška su pronašli i provalnički alat. 

Švicarska policija navodno je imala i saznanja kako Šušak s bandom planira posjetiti Bodensko jezero i iz sefa luksuznog hotela Bad Horn ukrasti dragulje. Pokušali su ih povezati i s razbojništvom u istom hotelu mjesec dana prije, ali nisu uspjeli.

Nekadašnji nogometaš NK Croatije iz Sesveta već ima jednu oslobađajuću presudu na osam mjeseci zatvora zbog namještanja utakmica u aferi Offside. Protiv njega se na zagrebačkom Županijskom sudu vodi i postupak  u kojem je optužen da je sa Željkom Vrbatom i Darkom Lučićem tijekom 2012. i 2013. godine počinio niz razbojništva, među kojima je i milijunska pljačka Splitske banke.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 18.07.2017.

    bas je bio perspektivan kad mu je croatia sesvete najveci doseg u karijeri pa ja cu poludit

  • odjel7 17.07.2017.

    Bio s njim u Remetincu na odjelu 7. Tip nije ni lud ni opasan ni očajan, samo profesionalac, znači sve što vi niste, osim onih koji shvaćaju da su prave ribe uvijek zakonom zaštićene. Di je onaj talijan iz sobe? Ko zna jel bio na Ultri ;-)

  • volimpršut 17.07.2017.

    to care...jako si bistar

Komentiraj...
Vidi sve komentare