To je to što me zanima!

Darko Pappo: Osim brodova gradit ćemo i vjetroelektrane

Cilj nam je da splitsko brodogradilište opstane, da poslovanje bude dugoročno održivo i da postane generator novog razvoja, kaže Uprave DIV-a Darko Pappo
Vidi originalni članak

U splitskom brodogradilištu Brodosplit radit će najmanje dvije tisuće radnika, a plan je da u budućnosti taj broj bude i puno veći, rekao je za Radio Split Darko Pappo, vlasnik tvrtke DIV koja će uskoro postati vlasnik splitskog škvera, te najavio svijetlu budućnost splitskog brodogradilišta:

- Cilj nam je da splitsko brodogradilište opstane, da poslovanje bude dugoročno održivo i da postane generator novog razvoja. Osim brodova planiramo i proizvodnju vjetroelektrana, a možda i plinskih elektrana  - rekao je Pappo.

Obzirom da u splitskom škveru trenutno radi nešto manje od tri i pol tisuće radnika, jasno je da će oko tisuću i pol njih morati otići.

Još uvijek se ne zna kako će se radnici zbrinjavati, kao ni tko odlazi, a tko ostaje. Joško Franić iz sindikata metalaca kaže da zbog toga među radnicima vlada velika neizvjesnost:

- Prvo moramo znati koji će se poslovi raditi, pa tek onda treba vidjeti ima li viška radnika i u kojim segmentima posla. Naravno, ako radimo visoko tehnološki sofisticirane projekte, onda je logično da će nam trebati i visoko stručni kadar. Među radnicima vlada neizvjesnost, a i mi u sindikatu željeli bismo već jednom vidjeti taj program restrukturiranja, ovako imamo samo informacije po sistemu rekla-kazala - rekao nam je Franić.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • miki kapetan 27.02.2013.

    ovo sve su najgluplji komentari koje sam ikada pročitao a vi koji ste ih napisali nemate pojma o ovome čovjeku sposoban je do bola,u najgore vrijeme kada su se druge firme zatvarale on nije otpustio niti jednog radnika ja mu skidam kapu do poda i cijenim ovog čovjeka ...

  • kukumenikukutebi 26.02.2013.

    Sve vise gluposti svaki dan. Da barem netko provali nove fore, ovo je klisej. Nemaju maste da barem lazu uvjerljivo.

  • optimistika 26.02.2013.

    Otvaranje vrata eu prema hr

Komentiraj...
Vidi sve komentare