Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
9 komentara

Darko Pappo: Osim brodova gradit ćemo i vjetroelektrane

Cilj nam je da splitsko brodogradilište opstane, da poslovanje bude dugoročno održivo i da postane generator novog razvoja, kaže Uprave DIV-a Darko Pappo

Davor Puklavec/PIXSELL
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
9 komentara

U splitskom brodogradilištu Brodosplit radit će najmanje dvije tisuće radnika, a plan je da u budućnosti taj broj bude i puno veći, rekao je za Radio Split Darko Pappo, vlasnik tvrtke DIV koja će uskoro postati vlasnik splitskog škvera, te najavio svijetlu budućnost splitskog brodogradilišta:

- Cilj nam je da splitsko brodogradilište opstane, da poslovanje bude dugoročno održivo i da postane generator novog razvoja. Osim brodova planiramo i proizvodnju vjetroelektrana, a možda i plinskih elektrana  - rekao je Pappo.

Obzirom da u splitskom škveru trenutno radi nešto manje od tri i pol tisuće radnika, jasno je da će oko tisuću i pol njih morati otići.

Još uvijek se ne zna kako će se radnici zbrinjavati, kao ni tko odlazi, a tko ostaje. Joško Franić iz sindikata metalaca kaže da zbog toga među radnicima vlada velika neizvjesnost:

- Prvo moramo znati koji će se poslovi raditi, pa tek onda treba vidjeti ima li viška radnika i u kojim segmentima posla. Naravno, ako radimo visoko tehnološki sofisticirane projekte, onda je logično da će nam trebati i visoko stručni kadar. Među radnicima vlada neizvjesnost, a i mi u sindikatu željeli bismo već jednom vidjeti taj program restrukturiranja, ovako imamo samo informacije po sistemu rekla-kazala - rekao nam je Franić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message