To je to što me zanima!

Davat će plaću supruzi kad bude ministar pravosuđa

Novac iz proračuna “sjeda” u Ministarstvo pravosuđa, pa će Dražen Bošnjaković tako davati plaću supruzi Lidiji, predsjednici suda u Ivaniću
Vidi originalni članak

Lidija Bošnjaković, supruga budućeg ministra pravosuđa Dražena Bošnjakovića, sutkinja je Općinskog suda u Ivanić Gradu. Budući da proračunski novac za plaće na račun svim sudovima ide iz Ministarstva pravosuđa, Dražen Bošnjaković zapravo će mjesečnu plaću isplaćivati i supruzi. S obzirom na bračnu isprepletenost, nametnulo se pitanje je li HDZ-ova velika uzdanica Bošnjaković u sukobu interesa jer mu je supruga predsjednica jednog suda. Međutim, naši sugovornici tvrde kako sukoba interesa u slučaju Bošnjakovića nema. Bilo bi ih, kažu, u slučaju da je ministar svoju ženu imenovao predsjednicom suda.
- U pravosuđu ima puno takvih supružničkih kombinacija i ne mislim da je to sukob interesa. Uostalom, sad se kreće i u izmjene imenovanja predsjednika sudova, čime bi se omogućilo da predsjednike suda više ne imenuje ministar nego struka - objasnila je bivša SDP-ova ministrica pravosuđa Ingrid Antičević - Marinović. I ona se našla u sličnoj kombinaciji jer joj je suprug, dok je bila ministrica, bio odvjetnik. I bivši predsjednik Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa misli isto.
- Ne mislim da je Bošnjaković u sukobu interesa jer sud i svaki sudac moraju biti autonomni. Nešto malo mijenja na stvari što se radi o predsjednici suda, ali ne bih mogao reći da je to sukob - kaže Josip Leko. Bošnjaković sa suprugom i troje djece živi u Ivanić Gradu. Prije par godina kupili su i obiteljsku kuću u naselju Donja Poljana. U slobodno vrijeme igra tenis, vozi bicikl, aktivan je i u braniteljskim udrugama, a predsjednik je i streličarskog kluba. Kako se uspinjao na HDZ-ovoj ljestvici, prema protokolu se ostavio i rada u svom uhodanom odvjetničkom uredu. Od saborskog zastupnika HDZ-a, Bošnjaković se vinuo do državnog tajnika u Ministarstvu pravosuđa. Nije stekao mnogo prijatelja među zvučnim političkim imenima. Bivša ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt visoko je na listi ljudi s kojima ima prisan odnos. Upoznao ju je tijekom prvih dana u HDZ-u. Nije bio blizak ni Franji Tuđmanu devedesetih godina, a ni bivšem premijeru Ivi Sanaderu. Uvijek je slovio za pripadnika liberalnije struje HDZ-a.

Idi na 24sata

Komentari 8

  • PapaŠtrumpf 05.05.2010.

    Čim si u hdz-u napreduješ munjevito !

  • user_34983 05.05.2010.

    koje licemjerje, nakon 20 godina SAD će prestat imenovat predsjednike sudova

  • drug Tito_1 05.05.2010.

    a koliko će dat ljubavnici?

Komentiraj...
Vidi sve komentare