To je to što me zanima!

Davora Jelavića sada istražuju i zbog 'zlatnih WC-a' u Dubravi

Jelavić se zajedno sa svojom pomoćnicom Vesnom Lubin tereti da su pogodovali da posao dobije TŽV Gredelj. Sumnja za štetu za gradski proračun je 105 tisuća kuna
Vidi originalni članak

USKOK je pokrenuo četvrtu istragu protiv Davora Jelavića, bivšeg pročelnika Zagreba za graditeljstvo i bliskog suradnika gradonačelnika Milana Bandića. Ovaj put su na red došli preplaćeni WC-i na okretištima Dubrava i Dubec, poznati i kao "zlatni WC-i". 

Jelavić se zajedno sa svojom pomoćnicom Vesnom Lubin tereti da su pogodovali da posao dobije TŽV Gredelj čiji je tadašnji direktor Antun Fabek također okrivljen. Sumnja za štetu za gradski proračun je 105 tisuća kuna.

Inače, automatski WC-i u koje se ulazilo pritiskom gumba su plaćeni 1,25 milijuna kuna prije šest godina. Gredelj je odradio pola vrijednosti, a u ostatku su sudjelovale druge tvrtke, među ostalim i Tigra, Bandićeva kuma Milana Penave.

Protiv Jelavića su prošli tjedan potvrđene dvije istrage. Zbog sumnje da je sa svojom pomoćnicom Lubin oštetio Grad za pet milijuna kuna i za 1,3 milijuna kuna.

Prije toga je Jelavić jedan od osam optuženih u aferi s nezakonitim izmjenama Generalnog urbanističkog plana. Nakon što je 12 godina bio pročelnik, od ovog ljeta ga je Bandić zamijenio. Međutim, još je savjetnik gradonačelniku.

Idi na 24sata

Komentari 73

  • marnik009 31.12.2013.

    Stvarno, Goli otok treba ponovo staviti u funkciju, možda bi tada manje kriminala bilo, a država postala sigurnija i prosperitetnija.

  • svanuće 30.12.2013.

    Šest godina ,pa gdje su bili do sad ,kad se i golim okom vidjelo da su preplaćeni.?

  • savage m 30.12.2013.

    To su oni WC od 60tak tisuća kuna po m2 sa kojima se Bandić hvalio kad su bili završeni?!Kako je onda Bandić rekao na zaključak novinara da je to ipak preskupo;Pa što bi vi htjeli?Znate li koliko košta kvadrat mercedesa?Mislim da Jelavić i Lubin u tome nisu sami sudjelovali.Vjerujem da je tu bilo puno moćnijih igrača od njih dvoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare