To je to što me zanima!

Davora Zečevića Zeca ubio je ruski plaćeni ubojica?

Policija na mjestu zločina nije našla niti jedan trag koji bi je doveo do snajperista. Samo jedan metak potvrđuje da je riječ o bivšem vojniku ili plaćeniku
Vidi originalni članak

Ivana Šikić, djevojka likvidiranog Davora Zečevića Zeca (40), dala je iskaz krim-policajcima. Kako doznajemo, nije im pomogla u rasvjetljavanju slučaja. Izjavila je kako ne sumnja ni na koga niti ima ikakvih saznanja da je Zecu netko prijetio. Ni kao svjedokinja ubojstva nikog nije vidjela. Vidjela je samo bljesak i čula prasak. Davor Zečević iz kaznionice u Lepoglavi na slobodan je vikend izašao u subotu u 8 sati. Ispred zatvora ga je čekala njegova djevojka, s kojom se odvezao u Zagreb.
- Kao i svaki prethodni put, Zečević se uredno javio policiji da je na vikendu. Priče o tome da smo ga trebali nadzirati su besmislica. Pa onda bi svaki vikend diljem Hrvatske policija trebala čuvati tisuće kriminalaca - rekao je prvi čovjek zagrebačke policije Marijan Tomurad.
Nije nam želio potvrditi informaciju da su u blizini stana iz kojeg je izašao pronašli zrno koje je raznijelo Zečevićevu glavu.
- Ne mogu i ne smijem reći jesmo li i što smo našli - rekao je Tomurad. Da zrno nije nestalo, potvrdio nam je stalni sudski vještak za vatreno oružje Dubravko Gvozdanović. Kaže kako je policija pronašla barem fragmente. Gvozdanović je siguran da je u Zeca ispaljen snajperski, tzv. brzi metak maloga kalibra. Prva mu je prepreka bila Zecova čeona kost. Zrno je potom udarilo u unutarnju stijenku lubanje i raznijelo glavu. Sumnja da je riječ o dum-dum metku iako je i to moguće.
- Teško je utvrditi dolazi li ubojica iz Srbije ili Rusije iako ni ta opcija nije isključena. U svakom slučaju, to je netko s profesionalnim iskustvom, a snajper pokazuje da je meta imala visoki prioritet. Bio mu je dovoljan samo metak, a čahuru nikad neće pronaći jer je ostala u snajperu - pojasnio nam je Gvozdanović, koji misli da snajperist nije upotrebljavao noćnu optiku. Prema neslužbenim informacijama, policija raspolaže podatkom da ubojica nije bio sam. U podnožju šume iz koje je pucao čekao ga je muškarac u automobilu nepoznate marke. Do dojave o ubojstvu obojica su se udaljila u nepoznatom smjeru i vjerojatno napustila Hrvatsku.

ZGRADA ZEČEVIĆEVE DJEVOJKE IDEALNA JE ZA ZLOČIN
Zečevićeva djevojka Ivana Šikić živjela je u urbanoj vili. Imala je svoje parkirno mjesto, a ulaz je dobro osvijetljen. Iz šume je snajperist imao izravan pogled na zgradu i parkiralište, a mogao je za nekoliko minuta pobjeći do automobila koji ga je čekao.

UBOJICA JE MJESECIMA PRATIO ZEČEVIĆA?
- Ubojica je morao znati kad Zečević ima slobodan vikend. Pretpostavlja se da je ubojica mjesecima pratio Zečevića.
- Snajperist je morao znati i točnu Zečevićevu adresu kao i neke njegove navike. Naime, Zečević je svaki slobodan vikend provodio u Remetama kod djevojke. Navodno joj je on tamo kupio stan.
- Prema nekim teorijama, snajperist je imao jednog ili dva pomagača. Međutim, moguće je i da je radio sam jer se iz šume brzo mogao spustiti do parkirališta na Krematoriju i nestati.
- Likvidacija je obavljena po metodi ruskih plaćenih ubojica, koju sve više koriste i ubojice s Balkana.
- Sumnja se da je Zečevićevo ubojstvo osveta za njegovu upletenost u ubojstva Šobota i Šakote.
- Ubojica nije trebao posebnu opremu za zločin budući da je mjesto osvijetljeno. Mogao je snajper sakriti ispod kaputa.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • entoni 05.12.2007.

    Zašto vikendom izlaze kriminalci u noćni život pa kaj smo retardirana država ? Idu li u kino da znam gdje ih izbječi ?!

  • sabahir 04.12.2007.

    sramota da moramo uvozit Ruse za odstrel zečeva

  • gidu 04.12.2007.

    i šta sad,smeće je dobilo što je i tražio svojim stilom života.samo mi je žao zašto nije metak dobila i šikićka,s kim si takav si.

Komentiraj...
Vidi sve komentare