Obavijesti

News

Komentari 14

Davora Zečevića Zeca ubio je ruski plaćeni ubojica?

Davora Zečevića Zeca ubio je ruski plaćeni ubojica?
4

Policija na mjestu zločina nije našla niti jedan trag koji bi je doveo do snajperista. Samo jedan metak potvrđuje da je riječ o bivšem vojniku ili plaćeniku

VIDEO

Ivana Šikić, djevojka likvidiranog Davora Zečevića Zeca (40), dala je iskaz krim-policajcima. Kako doznajemo, nije im pomogla u rasvjetljavanju slučaja. Izjavila je kako ne sumnja ni na koga niti ima ikakvih saznanja da je Zecu netko prijetio. Ni kao svjedokinja ubojstva nikog nije vidjela. Vidjela je samo bljesak i čula prasak. Davor Zečević iz kaznionice u Lepoglavi na slobodan je vikend izašao u subotu u 8 sati. Ispred zatvora ga je čekala njegova djevojka, s kojom se odvezao u Zagreb.
- Kao i svaki prethodni put, Zečević se uredno javio policiji da je na vikendu. Priče o tome da smo ga trebali nadzirati su besmislica. Pa onda bi svaki vikend diljem Hrvatske policija trebala čuvati tisuće kriminalaca - rekao je prvi čovjek zagrebačke policije Marijan Tomurad.
Nije nam želio potvrditi informaciju da su u blizini stana iz kojeg je izašao pronašli zrno koje je raznijelo Zečevićevu glavu.
- Ne mogu i ne smijem reći jesmo li i što smo našli - rekao je Tomurad. Da zrno nije nestalo, potvrdio nam je stalni sudski vještak za vatreno oružje Dubravko Gvozdanović. Kaže kako je policija pronašla barem fragmente. Gvozdanović je siguran da je u Zeca ispaljen snajperski, tzv. brzi metak maloga kalibra. Prva mu je prepreka bila Zecova čeona kost. Zrno je potom udarilo u unutarnju stijenku lubanje i raznijelo glavu. Sumnja da je riječ o dum-dum metku iako je i to moguće.
- Teško je utvrditi dolazi li ubojica iz Srbije ili Rusije iako ni ta opcija nije isključena. U svakom slučaju, to je netko s profesionalnim iskustvom, a snajper pokazuje da je meta imala visoki prioritet. Bio mu je dovoljan samo metak, a čahuru nikad neće pronaći jer je ostala u snajperu - pojasnio nam je Gvozdanović, koji misli da snajperist nije upotrebljavao noćnu optiku. Prema neslužbenim informacijama, policija raspolaže podatkom da ubojica nije bio sam. U podnožju šume iz koje je pucao čekao ga je muškarac u automobilu nepoznate marke. Do dojave o ubojstvu obojica su se udaljila u nepoznatom smjeru i vjerojatno napustila Hrvatsku.

ZGRADA ZEČEVIĆEVE DJEVOJKE IDEALNA JE ZA ZLOČIN
Zečevićeva djevojka Ivana Šikić živjela je u urbanoj vili. Imala je svoje parkirno mjesto, a ulaz je dobro osvijetljen. Iz šume je snajperist imao izravan pogled na zgradu i parkiralište, a mogao je za nekoliko minuta pobjeći do automobila koji ga je čekao.

UBOJICA JE MJESECIMA PRATIO ZEČEVIĆA?
- Ubojica je morao znati kad Zečević ima slobodan vikend. Pretpostavlja se da je ubojica mjesecima pratio Zečevića.
- Snajperist je morao znati i točnu Zečevićevu adresu kao i neke njegove navike. Naime, Zečević je svaki slobodan vikend provodio u Remetama kod djevojke. Navodno joj je on tamo kupio stan.
- Prema nekim teorijama, snajperist je imao jednog ili dva pomagača. Međutim, moguće je i da je radio sam jer se iz šume brzo mogao spustiti do parkirališta na Krematoriju i nestati.
- Likvidacija je obavljena po metodi ruskih plaćenih ubojica, koju sve više koriste i ubojice s Balkana.
- Sumnja se da je Zečevićevo ubojstvo osveta za njegovu upletenost u ubojstva Šobota i Šakote.
- Ubojica nije trebao posebnu opremu za zločin budući da je mjesto osvijetljeno. Mogao je snajper sakriti ispod kaputa.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C