To je to što me zanima!

D&B: Vladine mjere samo povećale gospodarski pad

U bonitetnoj kući D&B očekuju da će gospodarski pad u ovoj godini iznositi od 4 posto. Skroman rast od 0,3 posto možemo očekivati u 2010. god.
Vidi originalni članak

Smanjenje proračunske potrošnje i povećanje poreza u vrijeme recesije pogoršat će opseg gospodarskog pada u Hrvatskoj, procjenjuju u bonitetnoj kući Dun & Bradstreet (D&B). Očekuju da će u ovoj godini gospodarski pad iznositi od 4 posto, te da skroman rast od 0,3 posto možemo očekivati u 2010. godini. U izvješću D&B-a, navodi se da je Vlada u uvjetima znatnog usporavanja gospodarske aktivnosti koje nose negativne učinke na fiskalne prihode, uvela brojne stabilizacijske mjere u cilju premošćivanja rupe u financiranju javnog sektora. Podsjećaju na krizni porez, povećanje stope PDV-a i trošarine u mobilnoj telefoniji te na luksuzne proizvode, ali i najavu dodatnih smanjenja javne potrošnje. Odgovor Vlade na pad gospodarskih aktivnosti ostaje na pojedinačnim mjerama, odnosno izostaje ujednačen i dosljedan program, što je pogoršalo i nervozu među investitorima, piše u izvješću. Svaka promjena raspoloženja ulagača za Hrvatsku je potencijalno značajna, jer bi mogla značiti alternativu traženju pomoći od MMF-a, koji bi zahtijevao još snažnije rezanje proračunske potrošnje.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • amex 08.09.2009.

    Pa nije to slučajno, treba nas potući do kraja, sve nam uzeti!! Ljudi teško plačaju kredite jer su \"naše\" banke digle kamate i sad ko nemre platit uzeti mu stan, kuću, itd. To je izgleda Jacin cilj, jer joj \"naše\" banke valjda daju lovu....

  • smoker35 08.09.2009.

    to je i djeci jasno-čim srušite kupovnu moć građana gospodarstvo se ruši

  • vtoplek 07.09.2009.

    Pa, to već i vrapci na grani znaju ,........... ali ovi na vlasti već dugo uši nisu oprali..............

Komentiraj...
Vidi sve komentare