To je to što me zanima!

Dean: 'Pjesma kaže kako nitko nema dva života. Ja ih imam...'

Dean Takač iz Labina je kao 14-godišnjak zaspao i pao u komu. Bio je klinički mrtav, ali čudesno se oporavio. Iako je bio prikovan za krevet, prohodao je
Vidi originalni članak

Mojoj majci su liječnici govorili da je bolje da me se skine s aparata jer neću preživjeti, a ako preživim bit ću biljka, ispričao je Dean Takač (40), koji s majkom, bratom i ocem živi u Labinu. Iako se sve dogodilo dok je bio 14-godišnjak, Dean i danas zaplače kad se prisjeti svega.

Kaže da bez pomoći majke Jadranke (60) ne bi bio živ.

- Taj dan sam išao u školu, bio je odmor. Samo sam rekao prijateljima da sam umoran i da mi se spava. Nakon toga više se ničega ne sjećam, samo sam pao na pod - rekao je Dean. Tek godinama poslije ustanovljeno je da mu je jedna žilica u mozgu bila slabije razvijena te da je prsnula i izazvala krvarenje.

'Sedam dana nakon prve operacije doživio moždani udar'

- Samo sam molila Boga da sve bude u redu, zapravo bila sam sigurna da će moj Dean živjeti. Operirali su ga i probudio se nakon nekoliko dana te smo mislili da će sve biti u redu. Prevarili smo se jer je sedam dana nakon prve operacije imao moždani udar i pao u komu - priča Jadranka.

Opet je operiran. Dean kaže da je čuo sve oko sebe što govore.

- Čuo sam i mamu koja je tiho plakala kraj mojega kreveta - govori Dean.

- Sjedila sam kraj kreveta te mu satima pričala i molila da me pogleda. Jedan dan samo je počeo treptati na neke moje riječi, kao da me razumije. Pitala sam imaš li brata, zatreptao je, a nije zatreptao kad sam ga pitala ima li sestru. Liječnici su bili u čudu. Uspio je otvoriti oči. Mjesecima je nepomično ležao u krevetu - dodaje majka.

Invalid je, ali danas hoda bez štaka.

- Volim život. Još samo da se oženim. Kaže pjesma da nitko nema dva života, ali ja imam - kroz smijeh dodaje Dean.     

Idi na 24sata

Komentari 34

  • jelenaZGB 04.07.2016.

    znam lika kojeg je ovaj gadno premlatio dok je još bio dijete...neka neka, karma mu je vratila...zato ga nitko niti neće.

  • zara 04.07.2016.

    Prošla sam gotovo isto.

  • makimaki 04.07.2016.

    http://www.jutarnji.hr/vijesti/crna-kronika/pritvoreno-sedam-mladica-radile-sake-boce-i-metalne-palice-dvoje-zadrzano-u-bolnici/4491992/ Nastavak price od jucer

Komentiraj...
Vidi sve komentare